Erzincanda ilk kalp ameliyatı yapıldı

Erzincanda ilk kalp ameliyatı yapıldı -Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 hasta koroner bypass ameliyatı oldu


ERZİNCAN (A.A) - Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 hasta, koroner bypass ameliyatı oldu.
     Hastanede 15 ve 16 Kasım tarihlerinde 2si kadın 3 hastaya, Prof. Dr. Vedat Erentuğ, Yrd. Doç. Dr. Alper Onk, Op. Dr. Uygar Yörüker, Op. Dr. Serkan Çelikden oluşan ekip, koroner bypass ameliyatı yaptı.
     Prof. Dr. Vedat Erentuğ, hastaların durumunun iyi olduğunu, iki hastanın serviste bir hastanın yoğun bakım ünitesinde yattığını söyledi.
     Bu ameliyatların Türkiyenin her tarafında başarıyla yapıldığını ifade eden Erentuğ, İlimizde ise ilk yapıldığı için büyük önem arz etmektedir. Bu ameliyatlar tamamıyla kendi ekibimiz tarafından yapılmıştır ve bundan sonra da devam edecektir. Ameliyatların yapılmasında hastanemizin en alt kadrosundan en üst kadrosuna kadar çalışan herkesin alın teri vardır dedi.
     AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İsmayil Yılmaz, Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Fatih Özçiçek, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, hastaları ziyaret etti.
     Yapılan ameliyatla rüyanın gerçekleştiğini ifade eden Milletvekili Karakelle, şöyle konuştu:
     Erzincanda bir rüya gerçekleşti. İki yıl önce biz bile aramızda konuşurken inanmakta zorluk çekiyorduk. Bugün, üç hastamızın kalp ameliyatı yapıldı. Hastanemizde kalp durdurulmadan ameliyat gerçekleştirilmesi çok büyük bir başarı. Bu başarıda emeği geçen tüm personele teşekkürlerimi sunuyorum.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Erzincanda ilk kalp ameliyatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER