Erzindeki terör saldırısı

Erzindeki terör saldırısı -Adalet Bakanı Sadullah Ergin, saldırıda yaralanan 2 polis memurunu ziyaret etti -Ergin: Hiçbir kutsalı, hiçbir insani değeri olmayan, insanlıktan nasibini almamış bu unsurlar hak ettikleri sonla


OSMANİYE (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatayın Erzin ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili Hiçbir kutsalı, hiçbir insani değeri olmayan, insanlıktan nasibini almamış bu unsurlar hak ettikleri sonla buluşacaklar dedi.
     Ergin, Erzin ilçesindeki saldırıda yaralanan polis memurları Yusuf Özbey ve Zafer Akkuşu tedavi gördükleri Osmaniye Devlet Hastanesinde ziyaret etti.
     Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve bazı milletvekillerinin de bulunduğu basına kapalı ziyaretten sonra Bakan Ergin, gazetecilere açıklama yaptı.
     Dün gece 23.30 sıralarında Erzinde birkaç noktada saldırı hazırlığında bulunan terör unsurlarının güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde bozguna uğradığını belirten Ergin, şöyle konuştu:
     Terör unsurları yaralılar da bırakmak suretiyle kaçmışlardır. Olayda emniyet güçlerimiz büyük bir özveri ve başarıyla karşı koymuşlar, müdahale etmişlerdir. 2 hafif yaralımız var. Tıbbi müdahaleler yapılmış durumda, şu an sağlıkları iyi. Kısa süre içinde taburcu olacaklar. Bu arada olay sonrası terör unsurlarını takip eden güvenlik güçlerimiz bir teröristi silahıyla yakalamış durumda. Diğerlerinin içinde yaralılar olduğu anlaşılıyor. Terk ettikleri araçta çok miktarda kan var.
     Bakan Ergin, Ramazan ayının son haftasında olunduğu ve bugün de Kadir Gecesinin idrak edileceğini belirterek, şöyle devam etti:
     Hiçbir kutsalı, hiçbir insani değeri olmayan, insanlıktan nasibini almamış bu unsurlar hak ettikleri sonla buluşacaklar. Temenni ediyorum ki bu şer unsurları bundan sonra farklı bir eylem için fırsat bulamasınlar. Ama milletimizin huzuru, selameti ve rahatı için emniyet güçlerimiz, yerel yöneticilerimiz 24 saat dikkatli bir çalışma icra ediyorlar. Erzine ve Osmaniyeye geçmiş olsun. Büyük bir musibeti, alçakça bir tertibi ve planı bozmuşlardır. Başarıyla püskürtmüşlerdir. Terör unsurlarını lanetliyorum. Bu aziz mübarek günlerde milletimizin bayram sevincini onlara zehir etmeye gayret eden, insanlıktan nasibini almayan bu unsurlar netice itibariyle arzu ettikleriyle buluşamayacaklardır. Milletimiz bu musibetin üstesinden gelecektir.
     Bakan Ergin, olayla ilgili patlayıcı madde, silahlar, değişik tipte el bombaları, mühimmat, roketatar ve roketatar mermisi bulunduğu ve bunların değerlendirmesinin yapıldığını belirterek, Ama terör unsurlarının çok sayıda kaybı olduğunu düşünüyoruz dedi.
     Daha sonra Hatayın Erzin ilçesine geçen Bakan Ergin, Erzin Kaymakamı İskender Yöndeni ziyaret etti.
     Bakan Ergin, Erzin Emniyet Müdürlüğüne giderek Emniyet Müdürü Murat Ardıç ile görüştü.
    
     Muhabir: Ali Güreli/Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Erzindeki terör saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER