Erkekler Plaj Voleybolu Avrupa Kıta Eleme

Erkekler Plaj Voleybolu Avrupa Kıta Eleme Müsabakaları -Avusturya ile yaptığı 4 maçın 3ünü kaybeden Türkiye elendi


ANTALYA (A.A) - Alanyada başlayan Erkekler Plaj Voleybolu Avrupa Kıta Eleme Müsabakalarında Avusturya ile yaptığı 4 maçın 3ünü kaybeden Türkiye elendi.
     Avrupa Voleybol Konfederasyonunun (CEV) düzenlediği Erkekler Plaj Voleybolu Avrupa Kıta Eleme Müsabakalarının ilk gününde çeyrek final maçları yapıldı. Galip Dere Plajında yapılan müsabakalarda Türkiye, Murat Giğinoğlu ve Hakan Göğtepe ikilisiyle çıktığı ilk maçta Clemens Doppler ile Alexander Horts ikilisine 2-0 yenildi.
     İkinci maçta Selçuk Şekerci ile Volkan Göğtepe ikilisi, Alexander Huber ile Robin Seidi ikilisi karşısında 2-1 galip geldi. Üçüncü maça da aynı ekiple çıkan Türkiye, Clemens Doppler ile Alexander Horts ikilisi karşısında maçı 2-0 kaybetti.
     Son maçta Murat Giğinoğlu ile Hakan Göğtepe ikilisi ile mücadele eden Türkiye, Alexander Huber ile Robin Seidi ikilisi karşısında 2-0 yenildi. Böylece turnuvada 3 yenilgi, 1 galibiyet alan Türkiye elenerek 2012 Londra Olimpiyatlarına gitme şansını yitirdi.
     Türkiyeyi eleyen Avusturya ile İsveçi eleyen Hollanda, Rusyaya karşı galip gelen Polonya ve İspanyayı yenen Norveç yarı finale yükseldi.
     Londra Olimpiyatlarında Avrupa Kıtasını temsil edecek takımın belirleneceği müsabakaların 2nci gününde yarı final maçları yapılacak. Yarı finalde Norveç ile Avusturya, Hollanda ile Polonya karşılaşacak.
     Müsabakalar sonunda birinci olan takım 2012 Londra Olimpiyatlarına doğrudan gitmeye hak kazanacak. İkinci ve üçüncü olan takımlar ise Rusyanın başkenti Moskovada düzenlenecek Dünya Kupası Olimpiyat Eleme Turnuvasına katılma hakkı elde edecek.
     Diğer kıtaların ikinci ve üçüncülerinin de katılacağı turnuva sonunda ilk 2 sırayı alacak takımlar da Londraya gidecek.
    
     Muhabir: Fazıl Tunç
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Erkekler Plaj Voleybolu Avrupa Kıta Eleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER