Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık:

Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: -Ülkemizde yapılması muhtemel yassı çelik yan sanayi yatırımlarına Ereğli bölgesi olarak talibiz


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ülkemizde yapılması muhtemel yassı çelik yan sanayi yatırımlarına Ereğli bölgesi olarak talibiz dedi.
     Posbıyık, düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılından itibaren ilçe ekonomisinin yavaş yavaş dipten zirveye doğru çıkmaya başlayacağını söyledi.
     Bazı şirketlerin talepleri doğrultusunda Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının desteğiyle hazırlanan yatırım raporuna ulaştırdıklarını ifade eden Posbıyık, şöyle konuştu:
     Ülkede yapılması muhtemel yassı çelik yan sanayi yatırımlarına Ereğli bölgesi olarak talip olduk. İki ay önce yassı çelik yan sanayi üzerine uzman arkadaşlarımıza bir yatırım raporu hazırlamıştım. Bu raporu ERDEMİR yetkilileriyle de paylaştım. ERDEMİR yöneticilerinden, şirketin tedarikçisi konumu olan büyük firmaları ilçede yatırım yapmaları konusunda teşvik etmeleri için destek istedim. Kamuoyuna da yansıyan ve son 6 ayda büyük yatırım firmalarının ülkemizde otomotiv ve motorlu taşıtlar üzerine yatırım yapmak için fırsat kolladıklarını öğrendik. Ekonomi uzmanlarından aldığım bilgiye göre bu firmaların bazılarının son birkaç ay içinde bakanlığa yatırım girişimlerini resmileştirdiler. Elbette yatırımcılar, siyasi iradenin talebi doğrultusunda değil, kendi imkanlarına ve koşullarına uygun gelen yerlerde yatırım yapacak.
     Ereğlini 2013 yılının sonlarına doğru ekonomik yönden yükselişe geçeceğine inandığını belirten Posbıyık, Kentimizde tüm alt yapı hazırdır. Kimse merak etmesin Ereğli ekonomide yavaş yavaş dipten zirveye doğru çıkmaya başlıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER