Ereğlide sözleşmeli İmam Hatiplere seminer

Ereğlide sözleşmeli İmam Hatiplere seminer


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli İlçe Müftülüğünün sözleşmeli İmam Hatipler için eğitim semineri gerçekleştireceği bildirildi.
     İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, yaptığı yazılı açıklamada, din hizmetlerinde etkinliğin ve verimliliğin sağlanması için, bu görevi yürüten din hizmetleri personeline, sahip olmaları gereken yeterliliklerin, bilgi, beceri ve davranışların en hızlı, etkili ve ekonomik yollardan kazandırılması gerektiğini vurguladı.
     Bunun ise, mesleğe yönelik iyi bir hizmet öncesi eğitimin yanı sıra sistemli planlı ve ihtiyaca uygun bir hizmet içi eğitim ve yetiştirme faaliyetinin hayata geçirilerek sürekli kılınmasıyla mümkün olduğunu belirten Erkan, Bu sebeple göreve yeni başlayan personelin görevlerini etkin ve verimli yapabilmeleri için alan bilgisi yanında, uygulama becerisini geliştirmek amacıyla eğitim semineri düzenlenmiştir. Seminer 26 Kasımda müftülüğün konferans salonunda gerçekleştirilecektir.
     Erkan, eğitimde din görevlisinin misyon ve vizyonu, Diyanet İşleri Başkanlığının yönerge ve genelge maddeleri, günlük ve haftalık cami içi ve dışı görevler, camilerde tefsir ve meal derslerinin işlenişinde takip edilecek metot, hutbe ve vaaz iradı ile ilgili genel bilgiler verileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Ereğlide sözleşmeli İmam Hatiplere seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER