Ereğlide Nevruz Bayramı kutlandı

Ereğlide Nevruz Bayramı kutlandı


ZONGULDAK (A.A) - Ereğlide, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikle Nevruz Bayramı kutlandı.
     Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Karadeniz, etkinlik kapsamında fakültenin konferans salonunda tarafından gerçekleştirdiği Nevruz Bayramının Dünü ve Bugünü konulu sunumunda, bu bayramın Kafkaslar, Ortadoğu, Balkanlar, Anadolu ve Adriyatike kadar geniş bir coğrafyada yüzyıllardır, renk, ırk, din ve etnik köken ayrımı gözetmeksizin kutlandığını söyledi.
     Baharın gelişi ve tabiatın yeniden dirilişinin, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirerek kutladığını aktararak, şöyle konuştu:
     Asırlardan beri kutladığımız bu değerimize sahip çıkmak, özüne uygun olarak yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak, en büyük görevimizdir. Nevruz Bayramının insanlığa, sevgi, barış, kardeşlik ve umut getirmesini temenni ediyoruz. Yakılan Nevruz ateşleriyle kini, nefreti, açlığı, sefaleti yakmak ülkemizde ve tüm dünyada barışa bayrak açmak dileğiyle hepinizin bayramını kutluyor ve güzellikler getirmesini diliyorum
     Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadenize plaket takdim etmesinin ardından, okul öğrencileri tarafından konser verildi.
     Kaymakam Çay ve protokol üyeleri, fakülte önünde yaktıkları Nevruz ateşinin üzerinden atladılar.
     Etkinlik, halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Ereğlide Nevruz Bayramı kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER