Erdemli

Erdemli-Kocahasanlı Sulama Birliği Başkanı Yılmaz: Erdemli çiftçisi sulama suyu sıkıntısı çekmeyecek


MERSİN (A.A) - Erdemli-Kocahasanlı Sulama Birliği Başkanı Mustafa Yılmaz, Erdemli çiftçisinin sulama suyu sıkıntısı çekmeyeceğini kaydetti.
     Birlik meclis üyeleri ile birlikte Limonlu deresindeki çalışma alanına gezi düzenleyen Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, günlük sebze dikimi öncesi tarımsal sulamada kullanılan suda sıkıntı yaşanmaması için Limonlu deresinden saniyede 85 litre olan suyun debisini saniyede 300 litreye çıkarttıklarını belirtti.
     Geçmiş yıllarda sulama suyunu yüksek enerji maliyeti ile çiftçiye sunduklarını, ancak Limonlu deresinde yaptıkları çalışma ile pahalı enerjiden kurtulduklarını ve suyun debisini yükselterek yıllık enerjiden 200 bin TL tasarruf sağladıklarını söyleyen Yılmaz, şunları ifade etti:
     Daha önce Limonlu deresinden saniyede 85 litre olarak aldığımız su borularını önce havuza alıyor, ardından da enerji ile yüksek noktalara çıkartıyorduk. Bu da hem birliğe hem de üreticilere külfet getiriyordu. Derede iyileştirme çalışması ile 100 metre uzunluğunda binlik boru ilavesi yaptırıp suyun daha cazibeli hale gelmesini sağlayarak suyu saniyede 300 litreye çıkarttık. Artık üreticilerimiz dikim döneminde su sıkıntısı yaşamayacak. Biz de yüksek enerji ile üreticiye su vermeyeceğiz.
     Daha az enerji ile üreticilere sulama suyu vermek için 35 bin liralık binlik boru çalışması yaptıklarını belirten Yılmaz, artık üreticilerin sulamada sıkıntı yaşamayacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Derviş Çömez/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Süleyman Tıraş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER