Erdemlide muz üreticileri semineri sona erdi

Erdemlide muz üreticileri semineri sona erdi


MERSİN (A.A) - Çukurova Kalkınma Ajansının (ÇKA) desteğiyle, Erdemli Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ziraat odasının ortaklaşa düzenlediği Örtü altı muz üreticilerinin eğitimi projesi semineri sona erdi.
     9 aylık eğitime katılarak başarılı olan 30 çiftçiye sertifikaları Erdemli Ziraat Odası (EZO) toplantı salonunda ilçe Kaymakamı İbrahim Özefe ile EZO Başkanı Adnan Dölek tarafından verildi.
     Özefe, törende yaptığı konuşmada, limonun başkenti Erdemlide muz üreticiliğine hızlı bir geçişin yaşandığını belirterek, çiftçilerin eğitimine yönelik bu tür projelere destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.
     EZO Başkanı Adnan Dölek de, muz üretiminin özellikle Anamur ve Bozyazı ilçelerinde yaygın olarak yapıldığını dile getirerek, Erdemlide ise son yıllarda örtü altı muz üretiminin hızla yaygınlaştığını kaydetti.
     EZO kayıtlarına göre ilçede 89 çiftçinin 450 dekar alanda muz yetiştiriciliği yaptığını belirten Dölek, İlçemizde yetiştirilen örtü altı muzun yaklaşık yüzde 75lik kısmını Limonlu kasabası üretmektedir. Burada en önemli faktörler bölgenin mikro klimalı yapıya sahip olması nedeni ile bölgede muz üreticiliği hızla yayılıyor dedi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Erdemlide muz üreticileri semineri sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER