Erdemlide ağaçlandırma çalışmaları

Erdemlide ağaçlandırma çalışmaları


MERSİN (A.A) - Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, bin 800 hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapılması hedeflerini yakaladıklarını söyledi.
     Beraberinde Toros İşletme Şefi Ahmet Gülyavuz ile birlikte Toros köyü Arpaalanı mevkisinde fidan dikimi ve tohum atma çalışmalarını denetleyen Akduman, 2008-2012 yılları arasında başlatılan 5 yıllık ağaçlandırma seferberliğinin bu yılsonu itibariyle tamamlanacağını bildirdi.
     İşletme Müdürlüğü olarak 2012 yılı içinde bin 800 hektar alanda ağaçlandırma ve iyileştirme çalışmaları yapmayı hedeflediklerini belirten Akduman hedeflerine yılsonu itibariyle ulaşacaklarını ve Mersin genelinde 1 milyon adet sedir fidanı ile 150 milyon adet karpelli sedir tohumu eken işletme olduklarını belirtti.
     Mersinde yılın ilk fidanının 1 Ekimde Erdemlide dikildiğini dile getiren Akduman, yılın son fidan ve tohumlarının da yine Erdemlide dikileceğini belirterek, ağaçlandırma ve iyileştirme uygulamasında çalışan 450 köylüye yaklaşık 1 milyon 250 bin TL ödeme yaparak katkı sağladıklarını kaydetti.
     Akduman, Eylül-Ekim aylarında 175 ton sedir kozalağı topladıklarını ve köylülere kozalak toplama karşılığında ise 150 bin lira ödeme yaptıklarına dikkati çekerek, toplanılan 175 ton kozalaktan 100 tonunu kendilerine ayırdıklarını, kalan kısmı ise diğer ilçelere dağıttıklarını belirtti.
     Akduman, fidan dikimi ve tohum ekimi çalışmasının ay sonuna kadar süreceğini belirtti.
    
     Muhabir: Derviş Çömez
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Erdemlide ağaçlandırma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER