Erdemlide 24. Türkmen Şöleni (2)

Erdemlide 24. Türkmen Şöleni (2) -MHP Genel Başkanı Bahçeli: -Buradan ifade etmek isterim ki sözde Kürt meselesi hakkında veya bölücülüğü meşrulaştırmaya dönük girişimler paralelinde görüşme talebi eden kim olursa olsun, MHPn


MERSİN (A.A) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Buradan ifade etmek isterim ki sözde Kürt meselesi hakkında veya bölücülüğü meşrulaştırmaya dönük girişimler paralelinde görüşme talebi eden kim olursa olsun, MHPnin kapıları kapalıdır dedi.
     Mersinin Erdemli ilçe belediyesince bu yıl 24üncüsü, Erdemli Talat Göktepe Çamlığında düzenlenen Türkmen Şölenine katılan Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin Kuru bir kalabalıktan ibaret ve Yeri gelince toplanacak, yeri gelince ayrıştırılacak bir yığın olmadığını belirtti.
     Bahçeli, Millet gerçeğini idrak edemediğini savunduğu hükümetin, Boş fantezilerle kendisinin bile inanmadığı ileri demokrasi masalıyla ülkeyi içinden çıkılmaz bir noktaya taşıdığını ileri sürdü.
     Kürt sorunu dendikçe, hain emellerin yatağından taşan ırmaklar haline dönüştüğünü aktaran Bahçeli, şöyle devam etti:
     Farklılıklar üzerinden milleti tanımladıkları gün, terörün ekmeğine yağ sürmüşlerdir. Haburda davulu zurnalı terörist karşılama töreni düzenledikleri gün, niyetlerini belli etmişlerdir. Anadilde eğitim isteklerine olumlu baktıkları gün her şeyi arkalarında bırakmışlardır. Sözde Kürt kimliğini ve haklarını tanıyacağız, anayasal haklarını vereceğiz dedikleri gün, aslında bölücü teröre teslim olduklarını ilan etmişlerdir. Şimdi kalkıp, bunlar hiç olmamış gibi Başbakan Erdoğan, milli ve manevi değerleri siyasete alet etmeye ve şehitlerimizin aziz hatıralarından yararlanmaya pişkince yönelmiştir.
     Konuşmasında CHPnin bazı politikalarını da eleştiren Bahçeli, AKPnin peşinden giden anamuhalefet partisi lideri de malum sarp yollarda. Bölücülük yolunda ısrar ve hevesle yürümektedir. Bu defa da kendisi diline doladığı sözde Kürt sorunu ile vakit geçirmekte, bölücülük sırasına girmekte ve planladığı nafile görüşme planıyla karanlığa doğru hızla yelken açmaktadır dedi.
    
     -MHPnin kapıları kapalı-
    
     Buradan ifade etmek isterim ki sözde Kürt meselesi hakkında veya bölücülüğü meşrulaştırmaya dönük girişimler paralelinde görüşme talebi eden kim olursa olsun, MHPnin kapıları kapalıdır diyen Bahçeli, şunları söyledi:
     Bunun dışında kim isterse, bizi ziyarete gelebilir. Misafirperverliğimize, uzlaşmaya açık tutumuza ve ülke sorunlarıyla ilgili fikirlerimize birebir şahit olabilir. Çünkü bizim açımızdan Kürt sorunu diye bir şey yoktur. Bu kapsamda CHPnin bizimle görüşmesine ve düşüncelerini paylaşmasına da gerek olmayacaktır.
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, geçen günlerdeki ziyareti sırasında, Mersin, Güneydoğunun incisidir yönündeki açıklamalarını da hatırlatan Bahçeli, şunları kaydetti:
     Mersini Güneydoğunun incisi olarak gündeme getiren ve böyle takdim eden anamuhalefet liderinin bizim açımızdan ya coğrafya bilgisi iflastadır ya da bu güzel kentimizi başka sinsi niyetlerine alet etmek için harekete geçmiştir. Bilinmelidir ki Mersin Akdenizin incisi, Türkiyenin pırlantasıdır. Bu güzel kent, milliyetçi hareketin şahlanışında, büyümesinde büyük katkılar sağlamış, muhteşem bir vatan yöresidir. Tüm gelişmeler CHPnin AKP, BDP ve PKK ile aynı karede buluştuğunu gösterir. Bu gidişat hayırlı değildir.
     Bir tarafta AKP ve CHP, diğer tarafta BDP ve PKK... Aynı amaçta buluşmuş ve Türk milletini zehirlemeye başlamışlardır. Tekrar belirtmek isterim ki Türkiyenin Kürt sorunu yoktur. Bölücülük ve terör sorunu vardır. Bunu anlamadan, itiraf etmeden ve gereğini yapmadan, terörün beli asla kırılamayacaktır. Biliniz ki MHP geçmişte olduğu gibi, gelecekte de ihanete karşı milli bir duruş gösterecektir.
     Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da Anadoluya Türklerin yayılmasında Türkmenlerin büyük bir rol üstlendiğini ifade ederek, Türkiyenin Türkmen ve Yörüklerle daha da gelişip büyüyeceğini kaydetti.
     Bu arada, ilçe girişinde kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Bahçeli, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tolluyu makamında ziyaret etti. Basına kapalı ziyaretin ardından çok sayıda standın kurulduğu, davetlilere yörük çadırında yayık ayranı ve sıkma-börek ikram edilen şölene katılan Bahçeli, daha sonra kentten ayrıldı.
     (Bitti)
     (KRM-ST-MUR)
<< Önceki Haber Erdemlide 24. Türkmen Şöleni (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER