Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi -KAYTİD Başkanı Eğlenceoğlu: -Son yıllarda atağa kalkan ülke turizminin içerisindeki payımızı artırmak, yeni istihdam alanları açmak ve Kayserinin bilinirliğini artırmak için bu gibi ya


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Mehmet Eğlenceoğlu, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesinin, son yıllarda atağa kalkan ülke turizminde Kayserinin payının artması, yeni istihdam alanları açılması ve kentin bilinirliğinin artması açısından önemli olduğunu bildirdi.
     Eğlenceoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseride son günlerde yapılmakta olan ve turizm konularını içeren tartışmaları yakından takip ettiklerini, bu tartışmaların yapılıyor olmasından ve kamuoyunda turizm adına bir sosyal bilinç oluşmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.
     Son dönemdeki altyapı çalışmalarıyla gerek Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezinde gerekse diğer turistik ve kültürel alanlarda fiziki iyileşme yaşandığını, artan ziyaretlerle toplum bilinci oluşmasına katkı sağlandığını vurgulayan Eğlenceoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
     Yapılan yatırımların bütçesinin milyonlarla ifade edilmesi, bu projelerin artık benimsendiğinin ve kamuoyu tarafından desteklendiğinin göstergesidir. Bunlara ek olarak son zamanlarda yapılan ihalelerde, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezinde Büyükşehir Belediyesince satışa çıkarılan 21 adet yeni otel yerinin tamamının özel sektör iştirakleri tarafından alınması da bu projelere yatırımcıların da inandığını kanıtlar niteliktedir. Bu bağlamda başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve ekibi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliriz. Turizm, bilindiği gibi bacasız sanayidir. Son yıllarda atağa kalkan ülke turizminin içerisindeki payımızı artırmak, yeni istihdam alanları açmak ve Kayserinin bilinirliğini artırmak için bu gibi yatırımların artarak yapılması esastır.
     Kayserinin bu yatırımlarla diğer alanlarda olduğu gibi turizm alanında da liderlik bayrağını devralacağını vurgulayan Eğlenceoğlu, şu ifadelere yer verdi:
     Ancak bu yatırımlar yapılırken ince elenip sık dokunmalı, yani çok titiz bir çalışma yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki, turizmde fark yaratmış olan ve başarılarını devam ettiren örneklerden de görüldüğü gibi turizm ancak mevcut doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerin orijinalinin muhafaza edilebildiği kadar başarılıdır. Bu bağlamda potansiyel değerleri turizme kazandırmak için elbette ki, bir yapılaşma olacaktır. Fakat önemli olan bu yapılaşma süreci devam ederken bu değerlere zarar vermeden, doğayla ve çevresi ile bütünleşik bir uyum gösteren, tarihi, doğal ve kültürel yapıyı bozmayan yapılar ve tesisler oluşturabilmektir. KAYTİD olarak bugüne kadar hep bu düstur üzerine hareket ettik. Doğaya, kültür varlıklarına ve tarihimize sahip çıkarak bir gelişim çizgisi yakalamak en büyük amacımız olmalıdır.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER