Erciyese ziyaretçi akını

Erciyese ziyaretçi akını -Türkiyenin en önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezini kış sezonunda 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti


KAYSERİ (A.A) - Türkiyenin en önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezini kış sezonunda 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, yaptığı yazılı açıklamada, master planı ve yapılan önemli yatırımlarla Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezinin kış sezonunu çok başarılı geçirdiğini ifade etti.
     Kayak merkezinde 60 kilometre uzunluğunda değişik zorluk derecelerinde kayak pistleriyle hizmet verildiğini belirten Cıngı, master planı kapsamında programlı olarak yapılan yeni yatırımların devam ettiğini vurguladı. Cıngı, şunları kaydetti:
     2012-2013 kış sezonu aralık ayında başladı ve 5 ay içerisinde 1 milyondan fazla kişi Erciyes Kayak Merkezini ziyaret etti. Tekir ve Hacılar Kapıda inşa edilen tırmanma duvarları da bu sezon hizmete girdi ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Ayrıca Erciyes Dağındaki aktiviteler sadece kış aylarıyla sınırlı olmayıp yaz aylarında da çeşitli aktivitelerle halkımıza hizmet verecek. Muhteşem doğası ve tertemiz havasıyla halkımız Erciyes Turizm Merkezinde dağ yürüyüşleri, tabiatla iç içe bisiklet turları, zirve turları gibi birçok etkinliği bulabilecek.
     Bu yaz başlayacak otel inşaatlarının birkaç yıl içerisinde bitirilmesinin planlandığını ifade eden Cıngı, Develi Kapı girişinin hizmet vermeye başlaması, yeni açılacak pist ve teleferiklerle Erciyes Kayak Merkezinin 2013-2014 kış sezonunda çok daha büyümüş bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğine dikkati çekti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erciyese ziyaretçi akını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER