Ercişli sporcunun bilek güreşi başarısı

Ercişli sporcunun bilek güreşi başarısı -Ercişli sporcu, ilk defa katıldığı Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasından, 3.lükle döndü


VAN (A.A) - Ercişli sporcu, ilk defa katıldığı Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasından, 3.lükle döndü.
     Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından 28 Şubat-3 Mart tarihleri arasında, Antalyanın Kemer ilçesinde düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasına, mastır erkekler 90 kiloda katılan Ercişli sporcu İzzet Şevketoğlu, Türkiye 3.sü oldu.
     Vanı temsilen şampiyonaya katılan Şevketoğlu, şampiyonada elde ettiği başarıyı Kaymakam Barboros Baran ile paylaştı.
     Kaymakam Baranı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ve Erciş Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Levent Bayraktar ile birlikte ziyaret eden Şevketoğlu, aldığı madalyayı ilçe halkına armağan ettiğini belirtti.
     Şevketoğlu, Katıldığım bu şampiyonada, bilek güreşi tekniklerini bilmiyordum. Bilek güreşi masasını ilk defa yarışmada gördüm. Buna rağmen yarıştım. Diğer yarışmacıların çok büyük tecrübelerine rağmen, amatör katıldığım yarışmadan 3.lükle döndüm. Bu madalyayı 2011 yılında yaşadıkları büyük bir depremle yıkılan Ercişe ve Erciş halkına armağan ediyorum dedi.
     Sinir de, Vanı temsil edecek olan 2 sporcuyla şampiyonaya katıldıklarını ifade ederek, sporculardan birinin erkelerde Türkiye 3.sü, diğerininde kadınlarda Türkiye 7.si olduğunu söyledi.
     Sinir, Dolayısıyla ilk defa Vandan katıldığımız bu şampiyonada, sporcumuzun Türkiye 3.sü olması, bize umut verdi. Biz bu dalda sporcularımıza daha çok imkan sunarsak, daha büyük başarılar elde edebiliriz. Dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyoruz. İnşallah İzzet Şevketoğlu kardeşimiz daha güzel dereceleri Van ve Ercişe kazandırır diye konuştu.
     Kaymakam Baran ise, Şevketoğlunu başarısından dolayı kutladı.
     Bölgenin spor potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirten Baran, İmkansızlıklara rağmen gençlerin bu başarıları bizleri mutlu ediyor. Bu şartlara rağmen Ercişte bir çok başarılı sporcu çıkıyor. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durarak, spora yönelmeleri bizleri daha da mutlu ediyor. Gençleri sporla buluşturacak bir çok projemiz devam ediyor dedi.
    
     Muhabir: Ali Dağer
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ercişli sporcunun bilek güreşi başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER