Erciş YİBO öğrencileri uzay kampına katıldı

Erciş YİBO öğrencileri uzay kampına katıldı


VAN (A.A) - Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun (YİBO) 15 öğrencisi İzmirde bulunan uzay kampına katıldı.
     Okul Müdürü Erol Şimşek, geçen eğitim yılının başarılı 15 öğrencisi, 2 öğretmenleriyle İzmir Ege Serbest Bölgesinde (ESBAŞ) bulunan uzay kampında 6 günlük eğitime katıldıklarını söyledi.
     Şimşek, Uzay ve Bilim Merkezi olan bu kampta öğrencilerin gelecekte iyi birer mühendis, bilim adamı, astronot olabilmeleri için yeteneklerini geliştirdiğini ve bu mesleklere yönelim için motive olduklarını ifade etti. Öğrencilerin 6 günlük kamp süresince uzay mekiğinde uçuş görevi eğitimi, astronotların yaptığı simülasyon egzersizleri, bilgisayar dersleri ve sınıf içi tartışmalarla gerçekçi bir uzay ortamı sağlandığını ifade eden Şimşek, Bu imkanı öğrencilerimize sunan ESBAŞ yönetimine, Uzay Kampı Türkiye ekibine ve kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum. Bu kamplar sayesinde ilçemizdeki ve okulumuzdaki eğitim kalitesi yükselecektir. Öğrencilerimizin hayata bakış açıları değişecektir" dedi.
     Kampa katılan öğrencilerden Ferhat Demir ise, kampın hem eğlenceli hem de bilgilendirici olduğunu ifade ederek, Uzay hakkında bilgiler aldık, astronotların nasıl çalıştıklarını simülasyonları kullanarak öğrendik. Türkiyenin değişik yerlerinden gelen öğrencilerle tanıştık. 6 günümüz dolu dolu geçti diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Dağer
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Erciş YİBO öğrencileri uzay kampına katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER