Ercişte doktorun hasta yakınları tarafından darbedilmesi

Ercişte doktorun hasta yakınları tarafından darbedilmesi


VAN (A.A) - Van-Hakkari Tabip Odası Genel Sekreteri Ayfer Horasan, Erciş Devlet Hastanesinde görevli doktor Abdullah Kaplanın haftasonu acil polikliniğinde hasta yakınları tarafından darbedildiğini belirterek, saldırıyı kınadı.
     Tabip Odası yönetimi, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde, hastane doktorları ve diğer sağlık çalışanlarıyla meslektaşlarına yapılan saldırıya tepki gösterdi.
     Hazırlanan basın açıklamasını okuyan Tabip Odası Genel Sekreteri Ayfer Horasan, Erciş Devlet Hastanesinin tek kardiyoloji uzmanı olan Abdullah Kaplanın 7 Temmuz Cumartesi günü nöbetçi ve icapçı olmamasına rağmen acil poliklinikte bir hastanın tedavisine yardımcı olduğu sırada hasta yakınlarının sözlü ve fiziki saldırısına uğrayarak, darp edildiğini söyledi.
     Darp olayı gerçekleştiği sırada bir Cumhuriyet savcısının olay yerinde olduğunu ifade eden Horasan, darp olayıyla ilgili hemen bir soruşturma başlatılmayarak geciktirilmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti.
     Horasan, saldırıya uğrayan doktorun kanlar içerisinde olmasına rağmen hastanın tedavisini tamamlayarak sevkini gerçekleştirdikten sonra meslektaşları tarafından yapılan tıbbi müdahalenin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gözetim altına alındığı belirtti.
     Meslektaşlarına yönelik saldırıyla ilgili Erciş Cumhuriyet Başsavcılığıyla yaptıkları görüşmeler neticesinde olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığına dair bilgi aldıklarını dile getiren Horasan, şunları söyledi.
     Bizler bu bölgede görev yapan hekimler olarak gece, gündüz, deprem gibi olağanüstü koşullarda ve hatta darp edildiğimiz sırada bile hastamızın sağlık hakkını öncelikle gözetmekteyiz. Ama bizim de can güvenliğimizi, nitelikli hizmet üretme koşullarımızı gözeten birileri olmalıdır. Hele de bir Cumhuriyet savcısının bulunduğu ortamda gerçekleşmesi hekimleri derinden yaralamış, mesleki koşullarımızı sorgulamamıza neden olmuştur. Bir kez daha güvenli çalışma koşullarının hekimlik mesleğinin sürdürülebilmesi için zorunlu olduğu ve konuyla ilgili Türk Tabipler Birliğinin önerdiği yasal düzenlemenin ivedilikle gerçekleştirilmesini talep ediyoruz.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Ercişte doktorun hasta yakınları tarafından darbedilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER