Ercişte Sokak Köpeklerini Kısırlaştırma projesi

Ercişte Sokak Köpeklerini Kısırlaştırma projesi


VAN (A.A) - Erciş Belediyesince hazırlanan proje kapsamında, sokak köpeklerini kısırlaştırma çalışmaları başlatıldı.
     İlçenin Kışla Mahallesindeki Geçici Hayvan Barınma Merkezinde aşılama ve kısırlaştırılması çalışmalarına başlandı.
     Erciş Belediyesi Zabıta Müdürü Ferhat Çiftçi, yaptığı açıklamada, çalışmaların 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmeliğin belediyelere yüklediği sorumluluk çerçevesinde başlatıldığını söyledi.
     Görevlendirilen uzman personellerin, sokaklardaki sahipsiz köpekleri toplandıktan sonra kısırlaştırıldığını ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:
     Ayrıca köpekler, aşılanarak küpeyle kayıt altına alınıyor. Proje kapsamında İstanbuldan özel bir veteriner firmasıyla anlaştık. 2009 yılında da belediye olarak böyle bir projeyi hayata geçirmiştik. Toplanan sokak köpekleri, 4 kişilik uzman ekip tarafından öncelikle tıbbi kontrol altında tutuluyor. 800 civarında başıboş ve sahipsiz sokak köpeğini kısırlaştırma, aşılama ve küpelemeyi hedefliyoruz. Veterinerlerin yaptığı müdahalenin ardından hayvanların üremelerini engelliyoruz.
     Denge Veterinerlik Firması Saha Sorumlusu Murat Şahin ise, gezici mobil otobüste toplanan sokak köpeklerin uzman ekip tarafından tıbbi kontrol altına alındığını belirtti.
     Şahin, Toplanan köpeklere önce genel anestezi uygulayarak uyutuyoruz ve ardından operasyonu yapıyoruz. Yaklaşık 3 günde iyileşen hayvanları, küpeleyerek serbest bırakıyoruz. Erkek ve dişi ayrımı yapmadan kısırlaştırmayı yapıyoruz. Kısa sürede aşılama, kısırlaştırma ve küpeleme işlemini tamamlayacağız dedi.
    
     Muhabir: Ali Dağer / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ercişte Sokak Köpeklerini Kısırlaştırma projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER