Ercişe 600 kişilik öğrenci yurdu yapılacak

Ercişe 600 kişilik öğrenci yurdu yapılacak


VAN (A.A) - AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Ercişe 600 kişilik yeni bir yurt binası yapılacağını söyledi.
     Kışla Caddesindeki Kredi Yurtlar Kurumunu ziyaret eden Çiftçi, Ercişte işletme fakültesinin yanı sıra, meslek yüksek okulunda eğitimini sürdüren öğrencilerin, barınma ihtiyacının büyük oranda karşılandığını belirtti.
     Yüksek öğrenim bizim için çok önemli diyen Çiftçi, şöyle konuştu:
     İlçemizde bir meslek yüksek okulu, bir de fakültemiz var. Hem öğrenci sayımızı artırmak hem de yeni fakültelerin açılması için gayret ediyoruz. Yüksek öğrenimin sağlıklı bir şekilde yürümesi için, öğrencilerin barındığı yurt ortamlarının çok iyi olması gerekiyor. Bu bağlamda hükümetimiz Vana ve Ercişe her zaman pozitif ayrımcılık yapıyor. Geçmişte burada kız ve erkek yurtları açılmıştı. Deprem sonrası üniversitemizin yan tarafındaki tadilatı devam eden bina da yüksek öğrenim yurduna devredildi. 289 erkek öğrencimiz bu binadan istifade edecek.
     Ayrıca içinde lojman ve sosyal donatıların yer aldığı 600 öğrenci kapasiteli yeni yurt binasının temelini de atacaklarını belirten Çiftçi, bunlar faaliyete geçmesiyle Ercişte yüksek öğrenim gören öğrencilerin barınma sorununun kalmayacağını kaydetti.
     Ercişin sorun ve sıkıntılarını Ankarada takip ettiklerini bildiren Çiftçi, Yapılacak yurt binasıyla, ilçede uzun yıllar barınma sıkıntısı yaşanmayacak. Bundan sonrada Gençlik ve Spor Bakanlığının, ilçemizde gençlik merkezi ve yeni bir stadyum yapması için çaba göstereceğiz dedi.
     Çiftçi, daha sonra tadilattan geçirilen 289 öğrenci kapasiteli yurt binasını inceledi.
     Ziyarette Çiftçiye, Erciş Belediye Başkan Vekili Mustafa Yağar ve partililer eşlik etti.
    
     Muhabir: Ali Dağer / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ercişe 600 kişilik öğrenci yurdu yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER