Erasmus yoğun dil kursu sertifika töreni

Erasmus yoğun dil kursu sertifika töreni gerçekleşti


ANTALYA (A.A) - Erasmus yoğun dil kursunun sertifika töreni, Akdeniz Üniversitesi içindeki bir restoranda gerçekleşti.
     Az kullanılan ya da az öğretilen dillerin yaygınlaştırılması ve Erasmus dönemine başlayacak öğrencilerin dönem öncesi hem ülkeye hem de kuruma hazırlığı için yükseköğretim kurumlarında düzenlenen Erasmus yoğun dil kursunun sertifika töreni yapıldı.
     Almanya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda, İngiltere gibi 14 ülkeden 48 öğrenci için düzenlenen sertifika törenine, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.
     Sertifikalarını, Mevlüt Çavuşoğlu ve Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcepheden alan öğrenciler, kendilerine Türkçeyi öğreten öğretmenlerine ve bu imkanı veren Prof. Dr. İsrafil Kurtcepheye teşekkür etti. Törende, 4 haftalık süreçte öğrendikleri Türkçe bilgilerini sergileyen öğrenciler, Türkçe konusundaki becerilerinden dolayı büyük alkış topladı.
     AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupanın çok kültürlü bir toplum olduğunu ve çok kültürlülük çerçevesinde kültürel etkileşimin önemine dikkati çekerek, Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerimizin burada olması, dilimizi öğrenmesi ve kültürümüzü tanıması, kültürel etkileşim için önemli bir adım. Siz öğrencilerden ülkelerinize döndüğünüzde Türkiyede edindiğiniz olumlu izlenimlerden bahsetmenizi özellikle rica ediyorum diye konuştu.
     Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise bilimin, insanlar arasındaki ön yargıları yıkan bir araç olma özelliğinden bahsederek, öğrencilerin de bilim vesilesiyle Türkçeyi, Türk kültürünü öğrenme fırsatı yakaladığını söyledi. Kurtcephe, hangi ülkede yaşandığının ya da hangi dilin konuşulduğunun bir önemi olmadığını, önemli olanın insanların birbirine verdiği değer olduğunu ifade ederek, Umarım siz gençler, ülkelerarası bu etkileşimi sağlar ve hepiniz birer barış elçisi olursunuz dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Erasmus yoğun dil kursu sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER