Engelsiz Yaşam Fuarı

Engelsiz Yaşam Fuarı


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediyesinin, Engelsiz Yaşam Fuarına (EYAF) katıldığı bildirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, belediyenin, İstanbul Fuar Merkezinde 6-9 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen EYAFa katıldığı ve açtığı stantta Bilecikte engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışmaların anlatıldığı kaydedildi.
     Fuara katılan Belediye Başkanı Selim Yağcı, engelsiz ulaşılabilirlik noktasında il düzeyinde birçok projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde engelli vatandaşlara engelsiz yaşam alanları oluşturacaklarını ve birçok yeniliğin kente kazandırılacağını bildirdi.
     Türkiyede ve dünyada, engellilerin farksız yaşaması ve hayata uyumu için çözüm, teknoloji yada ürün tasarlandığı ve tasarlanmaya devam ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Gelişmiş ülkelerde var olan yapının aksine ülkemizde engellilerin gerekli ürün ya da hizmetlere zahmetsizce ulaşmasını sağlayacak yeterince aktif referans noktaları bulunmamaktadır. EYAF, engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin kendileri için gerekli olan bu ürün, teknoloji ve hizmetlere daha kolay ulaşmalarını sağlamak hedefiyle gerçekleştirilen bir fuar. Ulusal ve uluslararası ölçekte engellilere özel ürün, teknoloji ya da hizmet sunan kuruluşların tek çatı altında toplandığı EYAF, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla güçlü bir kamuoyu oluşturarak engelliler adına çözüm üretilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Engelsiz Yaşam Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER