Engelsiz Üniversite Projesi

Engelsiz Üniversite Projesi -Gümüşhane Üniversitesinde engelliler için diploma töreni düzenlendi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Üniversitesinde (GÜ), üniversiteye gidemeyen engelli öğrencilere yönelik yürütülen proje kapsamında özel eğitim alan 15 engelli için diploma töreni düzenlendi.
     GÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Hatice Esenboğa tarafından geliştirilen, Gümüşhane Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi, Sağlık Yüksekokulu ve Özel Gümüş-İlgi Rehabilitasyon Merkezinin katkılarıyla faaliyete geçirilen "Engelsiz Üniversite" projesi kapsamında üniversiteye gidemeyen 18 yaş ve üzeri 15 engelli öğrenciye, özel dersler verilerek üniversite ortamını yaşamaları sağlandı.
     Proje kapsamında iletişim, ilk yardım, beden eğitimi ve müzik alanlarında özel ders alan engelli öğrencilere, GÜ BESYO Kapalı Spor Salonunda düzenlenen temsili mezuniyet töreniyle diplomaları verildi. Cübbe giyip kep atan öğrencilerin ailelerinin de katıldığı törende, duygulu anlar yaşandı.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Akyazının da katıldığı etkinlik, engelli öğrenciler, aileleri ve diğer katılımcılara üniversite sosyal tesislerinde yemek ikramıyla sona erdi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Engelsiz Üniversite Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER