Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Ereğlide Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan temsili askerlik uygulaması kapsamında 23 engelli, bir günlük de olsa askerlik heyecanı yaşadı


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan temsili askerlik uygulaması kapsamında 23 engelli, bir günlük de olsa askerlik heyecanı yaşadı.
     Karadeniz Bölge Komutanlığı Spor Salonuna aileleriyle gelen zihinsel, bedensel ve işitme engellilere, komutanlarının gözetiminde askeri eğitim verildi.
     Eğitimin ardından salonda düzenlenen yemin töreninde konuşan Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, bir gün bile olsa engellilerin askerlik ortamını yaşama ve bu hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
     Yürekleri vatan sevgisi ile dolu engellileri büyüterek Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katılmasını sağlayan ailelerine teşekkür eden Enç, şöyle konuştu:
     Sevgili Mehmetçikler, Türk Silahlı Kuvvetleri, yıllardır köklü gelenekleri ve disiplinli eğitim seviyesiyle Türk milletine sadakatle hizmet eden ve aldığı her görevi üstün başarıyla yerine getiren bir kurumdur. Bugünün hatırası, hayatınız boyunca anılarınızdan ve yüreğinizden çıkmayacak mutlu bir gündür. Mukaddes bayrağımız üzerindeki silahları tutarak, omuz omuza vererek yemin edecek ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin saflarına katılacaksınız. Kapılarımız sizler için sonuna kadar açıktır.
     Konuşmanın ardından engelliler yemin etti.
     İki engelli annesi Rabia Keri, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki oğlunun 1 günlük de olsa asker olmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, bir asker annesi olarak en güzel Anneler Günü hediyesini çocuklarıyla birlikte aldığını söyledi.
     Engelli Cihan Keri (19) de bir günlük asker olduğu için mutlu olduğunu, herkesin böyle bir gurur yaşamasını istediğini ifade etti.
     (SÜR-MUH-FER-SÖ-HAN)
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER