Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Konyada Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen temsili askerlik uygulaması kapsamında 117 engelli, bir günlük de olsa askerlik heyecanı yaşadı


KONYA (A.A) - Konyada Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen temsili askerlik uygulaması kapsamında 117 engelli, askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.
     Etkinlikler kapsamında Konya 3. Ana Jet Üstü Komutanlığına aileleriyle birlikte gelen zihinsel, bedensel engelli ve bir nedenle askerlik yapamayan 117 kişi, bir günlük temsili askerlik eğitimi için hazır bulundu.
     Tören alanına gelen engelliler, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşını okudu. Türk bayraklı masaların üzerindeki silahları tutarak yemin eden engellilerin aileleri, bu sırada duygusal anlar yaşadı.
     Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, törende yaptığı konuşmada, kutsal asker ocağında mutlu ve gururlu bir gün yaşadıklarını belirtti.
     Engelli vatandaşların bir gün de olsa karşılık beklemeden yapılan askerliği icra etmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Özkaya, Her Türk evladının yüreğinde yatan askerlik görevini, karşısına çıkan tüm engelleri aşarak, bugün bir eli silahında bir eli arkadaşının omuzunda, karşımızda dimdik duran kahraman Mehmetçikler; sizleri tebrik ediyorum. Sizin yüreğinizdeki bu vatan sevgisi var oldukça topraklarımızda gözü olan gafillerin hayalleri sonsuza kadar gerçekleşmeyecektir diye konuştu.
     Özkaya, askerliğin Türk milletinin özünde ve ruhunda olan bir haslet olduğunu, görevini yerine getiren her bireyin bunun haklı gururunu bir ömür boyu taşıdığını söyledi.
     Konuşmanın ardından törene katılan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Tümgeneral Özkaya, görevini yerine getiren askerlere terhis belgelerini verdi.
     Daha sonra törene katılan engelliler, aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
     (MUM-KYR)
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER