Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Elazığda 35 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik uygulaması" kapsamında 35 engelli, bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.
     8. Kolordu Komutanlığı General Salih Umurtak Kışlası Fırat Salonunda düzenlenen törende, 35 engelli yemin etti. 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, anne ve babaların evlatlarını, milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) saflarına bayram coşkusu içinde gönderdiğini söyledi
     Askerlik vazifesinin, asker-millet kavramının dünyada yegane örneğini teşkil eden Türk milleti için bir onur vesilesi olduğunu belirten Akbaş, engellilerin yürekleriyle nasıl "asker" olunacağını tüm dünyaya gösterdiklerini ifade etti.
     Temsili askerlik yapan engellilere seslenen Akbaş, "Sizler var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milletiyle sonsuza dek bölünmez bir bütün, hür ve bağımsız olarak yaşamaya devam edecektir. Değerli evlatlarımız, biraz önce özgürlüğümüzün simgesi bayrağımız ve sancağımız gölgesinde ettiğiniz yeminle Türkiye Cumhuriyetinin ve Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçisi olan TSKnın birer ferdi oldunuz, Mehmetçik oldunuz" diye konuştu.
     Korgeneral Akbaş, Vali Yardımcısı Altuğ Çağlar ve Belediye Başkan Vekili Atik Birici tarafından engellilere hediyeleri ve temsili terhis belgeleri verildi.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER