Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Gaziantepte, "temsili askerlik" uygulaması kapsamında 67 engelli, askerlik heyecanı yaşadı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik" uygulaması kapsamında, 67 engelli askerlik heyecanını yaşadı.
     Engelliler, aileleriyle temsili askerlik için 5. Zırhlı Tugay Komutanlığının bulunduğu General Hüseyin Ataman Kışlasına geldi. Bir günlük temsili askerlik eğitimi için askerlerin yardımıyla elbiselerini giyen engelliler, araçlarla tören alanında yerlerini aldılar.
     Temsili askerlik kapsamında esas duruş, selam verme, silah tanıma, nişan alma ve tören yürüyüşü eğitimi verilen engelliler, tören alanında kurulan stantlarda Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti.
     Törende konuşan 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, "temsili askerlik" uygulamasının, toplumda engelli vatandaşlara yönelik bilincin oluşması açısından önem taşıdığını söyledi.
     Antep Savunmasında sağlam insanlar kadar engellilerin de canla başla mücadele ettiğini belirten Güneş, "Engelli vatandaşlarımız kendilerine ülke için, vatan için, savunma için vazife düşerse rahatlıkla yerine getirebilirler. Engelli kardeşlerimizin burada ettiği yemini yaşam boyunca uygulayacaklarına inanıyorum" dedi.
     Uygulama ile engellilerin bir gün de olsa askerlik heyecanı yaşadığını belirten Güneş, şöyle konuştu:
     "Engellilerin, bizimle Türk ordusu içinde aynı elbiseyi giyip aynı havayı soluyarak bir günü birlikte geçirmeleri için temsili askerlik uygulaması gelenek haline gelmiştir. Gaziantepte yaşayan engelli kardeşlerimizi burada ağırlamak aynı elbiseyi giyip aynı saflarda bulunmak bize büyük bir onur bahşediyor. Engellilerin çektikleri zorlukların farkındayız. Biz de bugün elimizden geldiği kadar kurallar çerçevesinde engellilere bu havayı soluma imkanı sağlayarak toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olduklarını gösterme fırsatı buluyoruz. Ailelerimiz için de ayrı bir gurur günü. Onlar da çocuklarını bu kutsal elbisenin içinde görmekten büyük keyif alıyorlardır."
     Gerçekleştirilen tören geçişinin ardından temsili askerlik görevini yapan engelliler, aileleriyle fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER