Engellilere törenle araç yardımı yapıldı

Engellilere törenle araç yardımı yapıldı -Gümüşhane Valisi Mayda: "Modern toplumlar, bireylerinin tamamının üretim sürecinde olması ve toplum hayatına katılmasıyla anlam ifade eder"


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, modern toplumların, bireylerinin tamamının üretim sürecinde olması ve toplum hayatına katılmasıyla anlam ifade ettiğini söyledi.
     Gümüşhane Belediye Başkanlığı ile merkezi Almanyada bulunan Bielefeld Merkez Cami Derneğince engellilere araç dağıtımı için Zafer Meydanında tören düzenlendi.
     Törene Vali Maydanın yanı sıra Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Bielefeld Merkez Cami Derneği Başkanı Hüseyin Sevinç ile yönetim kurulu üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, modern toplumların, bireylerinin tamamının üretim sürecinde olması ve toplum hayatına katılması ile anlam ifade edeceğini belirtti.
     Engelli vatandaşların hem yaşam şartlarının iyileştirilmesi hem de topluma tam entegrasyonunun sağlanmasının zaruret haline geldiğini ifade eden Vali Mayda, "Devletimiz bu anlamda olağanüstü gayret göstermekte ve her türlü çalışma gerçekleştirilmektedir. Amaç tüm engelli vatandaşlara ulaşılması ve yardımların en üst düzeyde yapılmasıdır. Bu anlamda halkımızın da, sivil toplum kuruluşlarımızın da duyarlılık göstermesi gerekmektedir. Bugün burada somut bir örneğini yaşıyoruz. Almanyada bulunan vatandaşlarımız, belediyemizle işbirliğine giderek engelli vatandaşlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda araç temin etmiştir" dedi.
     Belediye Başkanı Canlı ise zaman zaman engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması doğrultusunda etkinlikler düzenlediklerini kaydederek, şunları söyledi:
     "Almanyadaki hemşehrilerimiz takdire şayan bir çalışma ortaya koydu. Biz, sadece tırın Gümüşhaneye gelmesini karşıladık. Dağıtacağımız tüm araç ve gereçler, Almanyadaki derneğimiz tarafından karşılanmıştır. Bu araçlar arasında 10 akülü araba, 60 engelli arabası, 70 yürüme yardımcı aracı, 70 kol değneği, 30 tuvalet sandalyesi, 8 yatalak yatağı, 11 bilgisayar ve giyim malzemeleri gibi araç ve gereçler bulunmaktadır."
     Konuşmaların ardından engelli vatandaşlara, araç ve gereç dağıtımı yapıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Engellilere törenle araç yardımı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER