Engellilere özel servis aracı imkanı

Engellilere özel servis aracı imkanı -Erzincan Belediyesince hayata geçirilen ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı kapsamında desteklenen Engellilere Engel Yok Projesi kapsamında özel dizayn edilen araç, engellilere hiz


ERZİNCAN (A.A) - Erzincan Belediyesince hayata geçirilen ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı kapsamında desteklenen Engellilere Engel Yok Projesi kapsamında özel dizayn edilen araç, engellilere hizmet veriyor.
     Erzincan Belediyesi, 80 bin lira bütçeli Engellilere Engel Yok Projesi kapsamında satın aldığı minibüsü, engelliler için dizayn ettirdi. Minibüsün arka kısmına bedensel engellilerin tekerlekli sandalyeyle rahat binip inebileceği asansör sistemi monte ettiren belediye, 3 Aralıkta bu aracı kentteki engellilerin hizmetine sundu.
     Banka ve kamu kurumlarına gitmek isteyen, ayrıca kentteki çeşitli sosyal aktivitelere katılmak isteyen engelliler, Erzincan Belediyesinin Alo 153 Hattını arayarak bu araçtan faydalanabiliyor.
     Belediye Başkanı Yüksel Çakır, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığının Sosyal Destek Programından faydalanarak, Engellilere Engel Yok adı altında, iddialı bir söylemle bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
     Proje kapsamında gerekli donanımlardan biri olan özel dizayn edilmiş aracı hizmete sunduklarını ifade eden Çakır, bu aracın, içerisindeki asansörle, ulaşım ihtiyacını kendisi gideremeyen engellilere kolay şekilde hizmet sunacağını belirtti.
     Engellilerin ister köyde, ister beldede olsun, nerede olursa olsun Alo 153 Hattını arayarak veya belediyenin diğer iletişim telefonlarından irtibata geçerek bu araçtan faydalanacağını anlatan Çakır, Engelli kardeşimiz herhangi bir yere ulaşmak istiyorsa, bu yer hastane de olsa, bir banka hizmeti de olsa, sosyal bir etkinliğe katılım noktasında ulaşım talebi de olsa, bunu değerlendirmek suretiyle program dahilinde kendisine dönüyoruz. İstediği yere götürüp, programı bittikten sonra da tekrar geri getirmek suretiyle böyle bir hizmet veriyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatın içerisinde daha fazla yer almasına zemin hazırlamış oluyoruz diye konuştu.
     Bu arada, Erzincana 12 kilometre uzaklıktaki Yaylabaşı beldesinde ikamet eden 27 yaşındaki bedensel engelli Selçuk Metin, şehir merkezindeki bir programa katılmak için Erzincan Belediyesi Alo 153 Hattını arayarak araçtan faydalandı.
     Kültür Merkezinde engelliler için düzenlenen programa katılan Metin, Erzincan Belediyesine bu hizmetten dolayı teşekkür ederek, Engelli vatandaşlarımız gidecekleri yerlere bu araçla ulaşacaktır. Bu araç bizler için tahsis edildi. Özel tertibat sayesinde tekerlekli sandalye araca bindiriliyor ve istediğimiz yere götürülüyoruz dedi.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Engellilere özel servis aracı imkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER