Engelliler teli, eğitimle sanata çeviriyor

Engelliler teli, eğitimle sanata çeviriyor -GAÜN Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Kuyumculuk ve Takı Tasarımı programcılığınca başlatılan Engelsiz Gümüş Atölyesi projesi kapsamında 16 engelli telkari eğitimi alıyor


GAZİANTEP (A.A) - Adem Yılmaz - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Kuyumculuk ve Takı Tasarımı programcılığınca başlatılan Engelsiz Gümüş Atölyesi projesi kapsamında 16 engelli, telkari eğitimi alıyor.
     Kursiyerler teli sanata çevirerek, çeşitli eserler ortaya koyuyor. Ağırlıklı olarak Mardin ve Ankara Beypazarında icra edilen telkari sanatında oldukça başarılı gözüken engelliler, kursu tamamladıktan sonra da telkari çalışmalarını sürdürmeyi planlıyor.
     GAÜN Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Remzi Öztekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin çok ince tellerden önemli malzemeler yapmayı başardıklarını belirtti.
     Engellilerin öğrenmeye çalıştığı bu sanatın, sabır ve emek istediğini ifade eden Öztekin, kursun birinci kurunda kuyumculuk temel teknikleri, ikinci kurda ise telkari üzerine eğitimler verdiklerini aktardı.
     Öztekin, Engelliler çok ince tellerden önemli malzemeler yapmayı başardı. Arkadaşlarımız telkari sanatında gayet başarılılar. Ürettikleri çalışmaları satarak, aile bütçelerine katkı sağlayabilirler. Kursu bitirdikten sonra atölyelerde çalışıp evlerine ekmek götürebilirler diye konuştu.
     Bedensel, fiziksel ve kas hastası engellilere ağustos ayına kadar eğitim vereceklerini anlatan Öztekin, kurs bittikten sonra da yapılan çalışmaları sergileyeceklerini ifade etti.
     Öztekin, kursu tamamlayan engellilerin telkari ve gümüşçülük sektöründe istihdam edilmeleri için çalışma yürüteceklerini kaydetti.
     Kursiyer Aysel Mercandağı ise daha önce telkari eğitimi almadığını, açılan bu kurs aracılığıyla meslek sahibi olduğunu belirtti.
     Diğer kursiyerlerle hem meslek öğrendiklerini hem de güzel vakit geçirdiklerini ifade eden Mercandağı, telden zincir, çiçek ve kolye gibi çeşitli eserler yaptıklarını dile getirdi.
     İdris Güler de kursta öncelikle el becerisini geliştirdiğini anlatarak, Telkariye dair hemen hemen her şeyi öğreniyoruz. Kurs bitince dışarıda iş bulabileceğiz. Bu kursla birlikte meslek sahibi olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Engelliler teli, eğitimle sanata çeviriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER