Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Pala: Engelli insanlarımızın üreten ve toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmalarını sağlıyoruz


BAYBURT (A.A) - Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hayrettin Pala, engelli insanların üreten ve toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmaları için çalıştıklarını belirtti.
     Pala, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, devletin engellilerin toplumda daha saygın bir statüye kavuşturulması amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, özürlülere yönelik istihdam sağlamak, eğitim, ayrımcılıkla mücadele, sosyal hayata katılım, özürlü hakları, ulaşılabilirlik gibi koruyucu, önleyici ve destekleyici çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.
     Engellilerin öncelikle aile veya yakınlarının yanında bakımlarının sağlandığını belirten Pala, şunları kaydetti:
     Engellilerimizin üreten ve toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmalarını sağlıyoruz. Bu amaçla, engellilerin öncelikle aile veya yakınlarının yanında bakımını sağlayarak, engelli bireylere bakan yakınlarına bir asgari ücret bakım ücreti ödemekteyiz. Bunun mümkün olmaması durumunda bakım merkezlerinde yatılı veya gündüzlü bakım hizmeti verilmesi yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda engelliler haftasının engellilerin sorunları hakkında halkımızın bilgilendirilmesine ve toplumdaki duyarlılığın artırılmasına katkı sağlanmasını diliyoruz.
     Türkiyede ilk kez engelli bireylere yönelik olarak Özürlü Memur Seçme Sınavının başarıyla yapıldığını anımsatan Pala, engelliler konusunda toplumdaki duyarlılığın artmasını diledi.
     (FMÖ-BA-AK)
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER