Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Muğla Belediye Başkanı Gürün: -"Engelli vatandaşlarımızın sorunları ailelerini ilgilendirdiği kadar sosyal boyutlarıyla toplumu da ilgilendirir"


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, engelli insanların sorunlarının ailelerini ilgilendirdiği kadar sosyal boyutlarıyla toplumu da ilgilendirdiğini belirtti.
     Gürün, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumu oluşturan her bireyin, sağlık, eğitim, istihdam gibi yaşamsal haklarının olduğunu belirtti. Engelli vatandaşların da diğer bireyler gibi hayatın her alanında, zorluklarla karşılaşmadan bu haklardan yararlanabilmesi gerektiğini ifade eden Gürün, sosyal devlet anlayışı içinde engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için projeler üretilip, bunların hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
     Bu doğrultuda toplu taşıma araçlarına engelli vatandaşların kullanabilmesi için engelli asansörü montajı yapıldığını anlatan Gürün, görme engelli vatandaşlar için hissedilebilir yüzey uygulaması yaptıklarını, engelli vatandaşlara yönelik spor aletleri yerleştirdiklerini kaydetti. Belediye olarak engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla bir çok projeyi hayata geçirdiklerine işaret eden Gürün, engelli olmanın bir kusur olmadığını ve her insanın engelli olma potansiyeli taşıdığını belirtti. Gürün, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     "Engelli vatandaşlarımızın sorunları ailelerini ilgilendirdiği kadar sosyal boyutlarıyla toplumu da ilgilendirir. Engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırıcı projelerimiz bundan sonra da yapılmaya devam edecektir. Engellilerin sorunlarına duyarlı olmak ve onların günlük yaşam içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturarak gereken ilgi ve desteği sağlamak çağdaş toplumun gereğidir."
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER