Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -AK Parti Samsun Milletvekili Yeni: "Engellilerimiz toplumun birinci sınıf vatandaşıdır. Onlar her türlü pozitif ayrımcılığı hak etmektedirler"


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, "Engellilerimiz toplumun birinci sınıf vatandaşıdır. Onlar her türlü pozitif ayrımcılığı hak etmektedirler" dedi.
     Yeni, Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.
     Engellilerin, toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Yeni, şunları kaydetti:
     "Engelli kardeşlerimizi toplumdan soyutlamak, onları görmezden gelmek, ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmak insanlık dışı, çağ dışı bir zihniyettir. Bu düşüncenin aksine engellilerimiz toplumun birinci sınıf vatandaşıdır. Onlar her türlü pozitif ayrımcılığı hak etmektedirler. Biz bu şuurla hareket ediyoruz."
     AK Parti iktidarında yaklaşık 6 katrilyonu engellilere hizmet ettirebilmek için bütçede ayırdıklarını ifade eden Yeni, şöyle devam etti:
     "Öncelikle engelli maaşlarında yüzde 200 ile yüzde 300e varan zam yaptık. 2002de iktidara geldiğimizde engelli maaşları ile bu günkü engelli maaşları arasında çok önemli bir fark var. Evde bakım ücreti dediğimiz, bakıma muhtaç olan engellilerimizin de hizmeti için, evde bakan ailelere 450 milyon, dışarıda bakımını yaptırdıkları ailelere de 900 milyon para ödüyoruz. Bununla birlikte 466 bin 748 kişiye Türkiyede 2009 yılı itibarı ile maaş bağlandı. 18 yaşından küçük engelli çocuğu olan muhtaç ailelere ve her ikisi de engelli olan ailenin her birine engellileri oranında ilk kez maaşı biz bağladık."
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER