Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Kutlama kapsamında engelliler, yakınları ve vatandaşların oluşturduğu grupla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi


ORDU (A.A) - Orduda Engelliler Haftası kutlamaları kapsamında engelliler, yakınları ve vatandaşların oluşturduğu grupla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi
     Etkinlikler kapsamında ilk olarak Şarkiye Mahallesindeki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlenerek, anıta çelenk sunuldu.
     Burada bir açıklama yapan Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, 10 ile 16 Mayıs günleri arasının Engelliler Haftası olarak kutlandığını anımsattı.
     Engellilere yönelik önemli hizmetlerin olduğunu ve artarak devam ettiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
     Engellilerimiz acınacak ve alay edilecek insanlar değil, toplumun bir parçası olarak kabul edilecek insanlardır. Engellilere bu cesaret verilmeli. Engellerini normal görecek kadar toplumun içinde olmalılar. İstedikleri yerlere gidebilmeli, çalışabilmeli, fikirlerine değer verilebilmeli, yetenekleri ortaya çıkarılabilmeli. Engelliler her engelsiz insan gibi hayatın her sosyal alanında olmalıdır. Son yıllarda engellilere yönelik devletimizin önemli hizmetleri olmuştur. İlimizde engelliler alanında hizmet veren müdürlüğümüz tarafından 2012 yılı Nisan ayı itibariyle 5 bin 942 kişiye kişi başı 630 lira özürlü bakım ücreti ödenmekte. Ülkemiz genelinde nüfusun binde 5ine özürlü bakım ücreti ödenmekte iken bu oran ilimizde binde 8 oranına ulaşmaktadır.
     Yıldırım, Orduda Özel Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi aracılığıyla 170 engellinin bakımının gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.
     Konuşmanın ardından törene katılan engelliler, yakınları ve vatandaşların oluşturduğu grupla şehirde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Ordu Belediyesi bando ekibi eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.
     Yürüyüş ve etkinlikler Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen programla sona erdi.
     Etkinliklerin hafta boyunca süreceği öğrenildi.
     (HY-ORH)
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER