Engelli Burak, karnesini evde aldı

Engelli Burak, karnesini evde aldı -Gümüşhanede, engelli olduğu için evlerinin bir odası sınıfa dönüştürülerek eğitim verilen ilköğretim 1. sınıf öğrencisi Bayram Karakoça karnesini İl Milli Eğitim Müdürü evde verdi (Fo


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede, engelli olduğu için evlerinin bir odası sınıfa dönüştürülerek eğitim verilen Gazipaşa İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Bayram Karakoça karnesini İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş evde verdi.
     Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, 2011-2012 öğretim yılında bir odası sınıfa dönüştürülerek engelli öğretmeni Gözdenur Bilir tarafından eğitilen Burak Karakoçun (7) Hasanbey Mahallesindeki evine gitti.
     Başarısından dolayı tebrik ettiği Karakoça karnesini veren Aktaş, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı çocukları olduğu gibi engelli çocukları da eğiterek topluma kazandırma sorunlulukları bulunduğunu belirtti
     Sosyal devlet anlayışında çocuk, genç, yaşlı, sağlıklı, engelli ayırımı yapılamayacağını ifade eden Aktaş, Bizler de bu anlayıştan hareketle, Karakoç ailesine ait evin odasını sınıfa çevirerek, Buraka bir yıl eğitim verdik. Sağlanan başarıdan büyük mutluluk duyduk. Gelecek eğitim öğretim yılında da bu yönteme devam edeceğiz dedi.
     Öğretmen Gözdenur Bilir ise Burak ile geçirdiği bir yıl içerisinde çok mutlu olduğunu dile getirerek, Onunla arkadaş olduk. Çok güzel bilgiler aktardık. Başarılı bir öğrenci diye konuştu.
     Anne Esra ve baba Bayram Karakoç da devletin kendilerine sağladığı bu imkandan çok memnun olduklarını belirttiler. Bayram Karakoç, Burakı unutmayan, ona eğitim veren tüm milli eğitim camiasına, devletimize şükranlarımızı sunuyoruz dedi.
    
     Muhabir : İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Engelli Burak, karnesini evde aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER