Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Kayseride: -2013 yılında da sektörlerin içerisinde en fazla doğrudan yatırım alan sektör, enerji sektörü olacak


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2013 yılında da sektörlerin içerisinde en fazla doğrudan yatırım alan sektör, enerji sektörü olacak dedi.
     Yıldız, Kayseri Valiliğinin İl Özel İdaresinde düzenlediği protokol bayramlaşma törenine katıldı.
     Törenden önce gazetecilere açıklama yapan Yıldız, Türk milletinin tarihine bakıldığında birçok badire atlattığının görüleceğini söyledi.
     Türkiyenin terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürüp, bu badireyi de atlatacağına dikkati çeken Yıldız, şöyle konuştu:
     Ülkelerin tarihlerinde gerek siyasi, gerek uzun dönemdeki tarihlerinde zaman zaman bu tür şeyler olabiliyor. Biz bu badireyi de inşallah atlatacağız. Terörle alakalı konudan bahsediyorum. Kurban Bayramı, şehitlerimizin yüreğimizden hissettiğimiz acılarıyla beraber, gazilerimizle beraber idrak ettiğimiz bayramlar haline geldi. Tabi ki, bunların sonlandığını hep beraber göreceğiz, birlik ve beraberlik içinde hep beraber idrak ettiğimiz gerek milli gerek dini bayramlarımızı milletçe yaşayacağız. Öncelikle şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim, yakınlarına sabır diliyorum ve öncelikle onların bayramını tebrik ediyorum. Gazilerimiz ve bütün Kayserili hemşehrilerimin de bayramını tebrik ediyorum.
     Yıldız, bayram tatilinden sonra enerji sektöründe, özellikle nükleer enerji santralları ile ilgili gelişme yaşanıp, yaşanmayacağı sorusuna, Enerjiyle alakalı inşallah gelişmeler olacak. Mutfak çalışmalarını, hazırlıklarını tamamladığımız ve kasım ayı içerisinde inşallah az çok anlaşmalar dizisine gireceğimiz bir yapıyı kurguladık. Yerli kömür santrallerimizde de aynı şekilde daha aktif halde anlaşmaların yapıldığı dönemi göreceğiz kasım ve aralık aylarında yanıtını verdi.
    
     -Enerji sektörüne doğrudan yatırımlar-
    
     Uluslararası sermayenin, global krize rağmen Türkiyeye güven duyduğunu vurgulayan Yıldız, Bu, ülkemiz adına, siyasi istikrarımız adına, sürdürülebilir istikrarımız adına sevindirici bir gelişmedir. Ben inanıyorum ki, 2013 yılında da sektörlerin içerisinde en fazla doğrudan yatırım alan sektör, enerji sektörü olacak. Çünkü Türkiye büyüyor, o büyüme hızından daha hızlı enerji sektörü büyüyor. Bunu hep beraber inşallah gerçekleştirmiş olacağız.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER