Enerji Bir

Enerji Bir-Sen Gaziantep İl Başkanı Ali Yücel: -Daha iyi şartlarda bir emeklilik istiyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Enerji Bir-Sen Gaziantep İl Başkanı Ali Yücel, daha iyi şartlarda bir emeklilik istediklerini belirtti.
     Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi çalışanların kıdem tazminatı, emekli maaşlarındaki düşüş, yaş sınırı gibi sorunlar nedeniyle emekli olmaktan vazgeçtiğini savundu.
     Memurların emekli olduklarında maaşlarının yarı yarıya düşmesi nedeniyle emekli olmak istemediğini ifade eden Yücel, Bu şartlarda emekli oldukları zaman onları sefalet ve çile dolu bir emeklilik hayatının beklemekte olduğunu çok iyi bilmektedirler. Yoksa hangi memur, onurlu bir emeklilik hayatı yaşamak istemez ki dedi.
     Kamuda çalışan bir işçi ile memur arasında, emekli olduklarında ciddi oranlarda maaş ve tazminat farkı olduğunu aktaran Yücel şunları kaydetti:
     Kamuda 25 yıl hizmeti bulunan ve bin 664 TL maaş alan bir işçi, emekli olması halinde kıdem tazminatı olarak 72 bin TL, emekli aylığı olarak da bin 807 TL almaktadır. Aynı süre hizmeti bulunan ve 2 bin 67 TL maaş alan yüksek okul mezunu bir memuru ise emekli olduğunda emekli ikramiyesi olarak 35 bin 312 TL, emekli aylığı olarak da bin 59 TL maaş almaktadır.
    
     -Adaletsizliği giderecek bir düzenleme
    
     Yücel, emekliliğini hak etmiş ancak kıdem tazminatı tutarı ve emekli maaşının düşüklüğü nedeniyle yaş haddi sınırının son gününe kadar çalışan on binlerce memur bulunduğunu öne sürdü.
     Bu adaletsizliği giderecek bir düzenleme yapılması halinde bu durumdaki memurların tamamının hemen emeklilik dilekçelerini vereceklerini dile getiren Yücel, Emekli olan memur sayısı kadar kamuda yeni istihdam alanı açılmış olacağı gibi emekli olan memurlar da mezarda emekliliğin değil de onurlu bir emekliliğin tadını çıkarma fırsatı yakalamış olacaktır. Daha iyi şartlarda bir emeklilik istiyoruz düşüncelerini aktardı.
    
     Muhabir: Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER