Endonezyanın Ankara Büyükelçisi Agustini Kayseride

Endonezyanın Ankara Büyükelçisi Agustini Kayseride -Agustini: Türkiye ile Endenozya arasındaki ticari ilişkiler oldukça köklü ve yaklaşık 50 yıllık bir geçmişe dayanıyor


KAYSERİ (A.A) - Endonezyanın Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini, Türkiye ile Endenozya arasındaki ticari ilişkiler oldukça köklü ve yaklaşık 50 yılık bir geçmişe dayanıyor dedi.
     Çeşitli ziyaretler için Kayseriye gelen Agustini ve beraberindekiler, Kayseri Valisi Şerif Yılmazı makamında ziyaret etti.
     Burada açıklamalarda bulunan Agustini, Türkiye ile Endonezyanın dost ve kardeş ülke olduklarını belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için büyük gayret gösterdiklerini ifade etti.
     İki ülke arasında son yıllarda yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelerden memnun olduklarını vurgulayan Agustini, şunları kaydetti:
     Bugün Endenozya Türkiyenin Uzakdoğuda en çok ticaret yaptığı 6. ülke konumunda. Türkiye ile Endenozya arasındaki ticari ilişkiler oldukça köklü ve yaklaşık 50 yılık bir geçmişe dayanıyor. İlk resmi ilişkilere 60 yıl önce Türkiyenin Endonezyayı tanımasıyla başlayan iki ülke günümüzde, 1.7 milyar dolarlık ortak ticaret hacmine sahip bulunuyor. Türkiye ile Endenozya ikili ticari ilişkilerin yanı sıra üyesi oldukları çeşitli uluslararası ve bölgesel örgütler çerçevesinde halen işbirliğini sürdürüyor.
     İki ülke arasında diplomatik ve hizmet pasaport muafiyeti olduğunu dile getiren Agustini, Şu anda her iki ülke vatandaşlarının turistik ya da iş amaçlı yapacakları ziyaretlerde her hangi bir ön başvuruda bulunmaksızın ülkelere girişlere izin verilmektedir diye konuştu.
     Vali Şerif Yılmaz ise Endenozya heyetini Kaysaride ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu tür ziyaretlerin ilişkilerin gelişmesi adına önemli olduğun kaydetti.
     Vali Yılmaz, ziyaretin anısına Agustiniyi yöresel kilim hediye etti.
    
     Muhabir: Mustafa Önal / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Endonezyanın Ankara Büyükelçisi Agustini Kayseride Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER