En sıcak iller Samsun ve Ordu

En sıcak iller Samsun ve Ordu oldu -Samsun ve Orduda bu hafta seyreden hava sıcaklıklarının, Güney Ege ve Akdeniz Bölgesindeki turizm merkezlerinden bile daha yüksek seviyede seyrettiği bildirildi


SAMSUN (A.A) - Samsun ve Orduda bu hafta seyreden hava sıcaklıklarının, Güney Ege ve Akdeniz Bölgesindeki turizm merkezlerinden bile daha yüksek seviyede seyrettiği bildirildi.
     Samsun Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Asar, yaptığı yazılı açıklamada, Karadeniz Bölgesinin yurdun doğusunda bulunan yüksek basınç merkezi ile Orta Akdeniz üzerindeki alçak basınç merkezinin etkisi altında olduğunu belirtti.
     Bölge genelinde güneybatılı rüzgarların sıcaklıklarını hissedilir derecede artırarak, mevsim normallerinin 8 ile 12 derece üzerine çıkardığına değinen Asar, şunları kaydetti:
     Samsunda son 40 yılın şubat ayı için yüksek sıcaklık ortalaması 10.9 derece iken son haftadaki ölçülen en yüksek sıcaklıklar 18-23 derece arasında gerçekleşti ve en yüksek sıcaklığı da 23,1 derece ile dün kaydettik. Son 40 yıldaki şubat ayı içerisinde gerçekleşen en yüksek sıcaklık ise 28 Şubat 1989da 26.2 derece ölçülmüştür. Dün gerçekleşen en yüksek sıcaklıklar Samsun 23, Sinop 21. Ordu 23, Kastamonu 15, Çorum 16, Amasya 19, Tokat 17 derece olarak kaydedilmiştir. Samsun ve Ordu, gerçekleşen bu yüksek sıcaklıklar ile yurdumuzun hemen hemen en sıcak illeri olmuşlardır. Hatta bu sıcaklık değerleri Güney Ege ve Akdeniz Bölgesindeki turizm merkezlerinden bile daha yüksek seyretmiştir. Sıcaklıkların hafta başına kadar yine mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği, hafta başından itibaren ise kademeli olarak azalarak mevsim normallerine gerileyeceği beklenmektedir.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber En sıcak iller Samsun ve Ordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER