En fazla 2nci ihracat Kocaeliden

En fazla 2nci ihracat Kocaeliden -Şubat ayındaki performansını bir önceki aya göre yüzde 7 artıran Kocaeli, ihracat yapan iller arasında 2nci sıradaki yerini korudu


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli, şubat ayındaki ihracat performansını bir önceki aya göre yüzde 7 artırarak, ihracat yapan iller arasında 2nci sıradaki yerini korudu.
     Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, şubat ayında en fazla ihracat yapan iller arasında 2nci sırada yer alan Kocaeli, 1 milyar 165 milyon 949 bin dolar ihracat yaptı.
     Kocaeli, şubat ayındaki performansıyla ülke genelindeki ihracatın yüzde 10unu karşıladı.
     Kocaelinin ihracat yaptığı 131 ülke arasında ilk sırayı Mısır, Singapur, Birleşik Krallık aldı. Mısıra 203 milyon 176 bin dolar, Singapura 82 milyon 517 bin dolar, Birleşik Krallıka ise 81 milyon 636 bin dolar ihracat yapıldı.
     Bir önceki yılın şubat ayında Kocaeliden Maltaya yapılan ihracat 151 bin dolar iken, geçen ay bu rakam 40 milyon 210 bin dolara yükseldi; geçen yılın aynı döneminde ise Birleşik Arap Emirliklerine yapılan 80 milyon 383 bin dolarlık ihracat, bu dönemde 5 milyon 34 bin dolara geriledi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber En fazla 2nci ihracat Kocaeliden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER