Emzirme Haftasına doğru

Emzirme Haftasına doğru -Kırklareli Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Aydoğdu: -Anne sütüyle beslenen bebekler daha sağlıklı ve zeki olmaktadır


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Demet Aydoğdu, anne sütüyle beslenen bebeklerin daha sağlıklı ve zeki olduklarını bildirdi.
     Aydoğdu, 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, anne sütünün bebeklerin sağlığı açısından önemli ve gerekli olduğunu belirtti. Emzirmenin bebekler için en uygun beslenme yöntemi olduğunu ifade eden Aydoğdu, şunları kaydetti:
     Dünya Sağlık Örgütü, bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütüyle beslenmesini sağlıklı yaşam için vazgeçilmez seçenek olarak önermektedir. Ayrıca, dünyada anne sütüyle beslenen 1 milyon 300 bin bebeğin hayatı kurtulmaktadır. Ülkemizde 2003 yılından bu yana emzirme oranlarımız yüzde 20den yüzde 40lara kadar yükselmiştir. Bebeğe biberonla herhangi bir gıda verilmemelidir ve yalancı meme kullanılmamalıdır.
     Çünkü bu tip malzemeler hastalık kaynağı olmakta ve aynı zamanda bebeklerin anne memesinden ayrılmalarına yol açmaktadır. Anne sütü, bebek için en temiz, hazmı kolay ve taze her an hazır tek besindir. Çok özel ve çok nadir görülen bazı hastalıklar dışında tüm bebekler için anne sütü tek ve vazgeçilmez mükemmel bir besindir. Anne sütü ile beslenen bebekler, daha sağlıklı ve zeki olmaktadır.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Emzirme Haftasına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER