Emniyet Müdürlüğünden trafikte kış

Emniyet Müdürlüğünden trafikte kış tedbirleri uyarısı


BARTIN (A.A) - İl Emniyet Müdürlüğü sürücüleri kış tedbirleri konusunda uyardı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kış mevsiminin başlaması ile birlikte oluşacak yağmur, tipi, kar yağışı, sis, buzlanma gibi olumsuz hava koşulları sonucunda, sürücülerin görüş mesafesinin azaldığı, araçların fren mesafesinin arttığı belirtilerek, bu durumun trafik güvenliğini olumsuz etkilediği vurgulandı.
     Alınacak tedbirlerin can ve mal güvenliğinin sağlanmasında büyük önem teşkil ettiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Sürücüler, kış şartlarına göre silecek kontrolü, buz kazıyıcı, akü, lastik, yangın söndürme cihazı, buz önleyici veya çözücü temizlik maddeleri, antifriz gibi araç bakımlarını yaptırmaları, trafiğe çıkmadan aracının zincir, takoz, çekme halatı ve ilk yardım çantasını kontrol etmeleri gerekmektedir. İyi bir sürüş ve frenleme için lastiklerin dış yüzeyi ve stepne dahil tüm lastiklerin havası mutlaka kontrol edilmeli, standart dışı derinliğini kaybetmiş lastik kullanılmamalıdır. Yağış anında kayganlaşan zeminde takip mesafesine uyulmalı, hız yapılmamalıdır.
     Bartında gizli buzlanma konusunda kritik noktalar olan Zonguldak yolu Akmanlar rampası, Dolaşıklar mevkisi, eski Amasra yolu Kaman, Kazpınarı, Bakacak mevkisi, Karabük yolu Derbent Köyü-Öküzgölü köprüsü arası, şehir içinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yolu ile 2 nolu çevre yolu ve Halatçıyaması-Safranbolu kavşağı arasına dikkat edilmelidir.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Emniyet Müdürlüğünden trafikte kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER