Emniyet Kemeri ve Çocuk Koruma Sistemleri

Emniyet Kemeri ve Çocuk Koruma Sistemleri Risk Faktörü Çalıştayı -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: Denetimlerin sıklaştırılmasıyla başarı da beraberinde geldi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dünya Sağlık Örgütü tarafından 10 ülkede hayata geçirilen ve Türkiyede pilot bölge olarak Afyonkarahisarda uygulanan Güvenli Yol 10 (RS10) Projesi kapsamında, Emniyet Kemeri ve Çocuk Koruma Sistemleri Risk Faktörü Çalıştayı gerçekleştirildi.
     Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisardaki bir otelde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, kente göreve başladığında Güvenli Yol Projesi konusunda bilgilendirildiğini, bunun daha uygulanabilir bir hale getirilmesi için çalışmalara destek verdiğini kaydetti.
     Trafik kazalarının ölümle sonuçlanmaması için harekete geçtiklerini ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Jandarma ve emniyet ekiplerine talimat verdik. Kurallara, yasalara uymayanlara ceza uygulamalarını söyledik. Emniyet kemeri kullanımını kendimizin uygulamasının yanında, başkanlarının da uygulamasını sağlamak bizlerin görevi. Denetimlerin sıklaştırılmasıyla başarı da beraberinde geldi. Yapılan denetimler sayesinde emniyet kemeri kullanımı il genelinde çok yaygınlaştı.
     Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Afyonkarahisarda daha önce emniyet kemeri takma noktasında duyarsız davranıldığını anlatarak, Güvenli Yol 10 (RS10) Projesi kapsamında çok ciddi değişikliklerin olduğunu aktardı.
     Ulaşılan başarının asla küçümsenemeyecek nitelikte olduğunu belirten Çoban, Sadece ülkemizde değil, dünyanın çeşitli yerlerinde Afyonkarahisardaki çalışma örnek gösteriliyorsa Dünya Sağlık Örgütüne teşekkür ediyoruz dedi.
    
     -Emniyet kemeri kullanımı-
    
     Projenin Afyonkarahisar Koordinatörü Doç. Dr. Hüseyin Akbulut da kazalara sadece ekonomik olarak bakılmaması gerektiğini, kazaların sosyal boyutlarının da bulunduğunu vurguladı.
     RS10 Projesi Program Yöneticisi Gayle Di Pietro ise projenin amacının Türkiyedeki insanların kendilerini, yollarda daha güvenli hissetmesini sağlamak olduğunu bildirdi.
     Trafik kazaları sonucunda çok fazla paranın harcandığına işaret eden Di Pietro, şöyle devam etti:
     Hayata farklı bir yönden bakmak gerekir. Kurtarılan her canlıyı ekonomiye katkı olarak düşünebiliriz. Projedeki amacımız ciddi yaralanmaları ve ölümleri azaltmaktır. Projede 10 ülkenin olmasının nedeni kazaların yüzde 50sinin buralarda meydana gelmesindendir. Türkiyede ise Afyonkarahisar ve Ankarayı pilot olarak seçtik. Küçük bir hareketin çok büyük etkisinin olacağına inanıyoruz. Emniyet kemeri kazaların sayısını azaltmaz ama kazalardaki ciddi yaralanma ve ölümleri azaltır. Emniyet kemeri takmanın bir maliyeti yok...Çok daha fazla getirisi var.
     Çalıştayın iki gün süreceği bildirildi.
    
     Muhabir: Ekip / Serdar Yılmaz / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Emniyet Kemeri ve Çocuk Koruma Sistemleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER