Emir Sultan Sempozyumu

Emir Sultan Sempozyumu -Yıldırım Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde, Emir Sultan Sempozyumu düzenlendi


BURSA (A.A) - Yıldırım Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde, Emir Sultan Sempozyumu düzenledi.
     Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve Emir Sultanın hayatı, tasavvufi kişiliği, Bursaya kattıklarının anlatıldığı sempozyumun açılışında, Yıldırım Beyazıtın damadı olan Emir Sultanın Bursa ile bütünleştiğini söyledi.
     Emir Sultanın, Bursanın önde gelen isimlerinden biri olduğunu dile getiren Keskin, Anadolu erenlerinden olan Emir Sultanın hayatı, felsefesi, yaptıkları, gelecek nesillerle de paylaşılmalı ve unutturulmamalıdır. Bizler de bugün Uludağ Üniversitesinden katılan çok değerli hocalarımızla bu yüce ismi konuşacağız. Emir Sultanı ve tasavvufi kişiliğini, onun için yazılanları hocalarımızın ağzından dinleyeceğiz dedi.
     Yıldırım İlçe Müftüsü Osman Şen ise Emir Sultanın hayatının, felsefesinin ve Bursaya kattıklarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, sempozyuma destek veren Özgen Keskine teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından, Emir Sultan ve Devri, Emir Sultan Hayatı ve Çevresi, Bursada Emir Sultan Kültürü, Emir Sultan Külliyesi, Emir Sultan ve Erguvan konularında oturumlara geçildi.
     Sempozyuma, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     (CM-ZAK)
<< Önceki Haber Emir Sultan Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER