EMHAYAD ilköğretim okuluna kütüphane kurdu

EMHAYAD ilköğretim okuluna kütüphane kurdu


MUŞ (A.A) - Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği (EMHAYAD), Kızılağaç beldesindeki Kızılağaç İlköğretim Okuluna kütüphane kurdu.
     Kütüphanenin açılış töreninde konuşan Muş Emniyet Müdürü Muharrem Durmazın eşi ve EMHAYAD Başkanı Hacer Durmaz, kitabın medeniyete ve medeni dünyaya uzanmanın bir yolu olduğunu söyledi.
     Kitabın insani değerlere, erdeme, olgunluğa, kalkınmaya sağladığı katkının da göz ardı edilemeyeceğini ifade eden Durmaz, şöyle konuştu:
     Günümüzde pedagoglar, kitap okumanın çocukken kazanılan bir alışkanlık olduğunu ifade etmekte. Bu açıdan bakıldığında, ilköğretim okulunda bir kütüphane kurulmasının ne denli önemli olduğu ortada. Bu dönemde kitap okuma, çocuklarımızda kişiliğin sağlıklı gelişimine de çok büyük katkı sağlayacak. Çocuklarımıza kazandıracağınız kitap okuma alışkanlığının, ne kadar önemli olduğu aşikardır. Kitap, medeniyete ve medeni dünyaya uzanmanın da bir yoludur. Kitap en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Kitap iyi bir yol arkadaşı ve değerli bir hazinedir. Her biri adeta birer öğretmendir.
     Okuma sayesinde, insanın kendini daha iyi tanıyıp ve keşfettiğini bildiren Durmaz, kitap okumayla elde edilen geniş kelime hazinesi, bilgi ve ifade zenginliği, kazandırdığı engin düşünce ufku ve kendine güven duygusunun, gelişmiş ülkelerdeki kültür seviyesine ulaşmayı sağlayacağını kaydetti.
     Kitabı en yakın arkadaş edinenlerin ve onun sıcaklığını hissedenlerin, gelecekleri adına önemli bir yatırım yaptığını bildiren Durmaz, okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişinin, olayları inceleme ve tahlil etme yeteneğini kazandığını belirtti.
     Durmaz, Bu nedenle çocuklarımıza ilgi ve destek gösterelim ve onlara kitabı sevdirelim. Bu konuda çocuklarımıza zaman ayıralım ve onları ödüllendirelim. Okuma alışkanlığı için hep birlikte okuma saati belirleyelim dedi.
     Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaza plaket verdi.
     Açılışa, İl Emniyet Müdürü Durmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı, dernek üyeleri, polis, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım - Kadir Tunç / Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber EMHAYAD ilköğretim okuluna kütüphane kurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER