Elinin hamuruyla erkek işine karıştı, siparişlere

Elinin hamuruyla erkek işine karıştı, siparişlere yetişemiyor -Başmakçı ilçesinde ev kadınıyken eşi hastalanınca 3 yıl önce devlet desteğiyle evinin bir bölümünü haşhaş ezme imalathanesine dönüştüren kadın, siparişlere yetişemeyince işini b


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Esma Eser - Afyonkarahisarın Başmakçı ilçesinde yaşayan ve hastalığı yüzünden çalışamayan eşinin yerine ailesinin geçimini üstlenen kadın, 3 yıl önce devlet desteğiyle girdiği haşhaş ezme işinde siparişlere yetişemeyince işini büyütmek için yeniden destek istiyor.
     Yıldız Kargın (45), 3 yıl önce eşi Alzhemier hastalığına yakalandığı için çalışamadığından ailesini geçimini sağlamak amacıyla Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak, iş kurmak üzere yardım talebinde bulundu.
     Vakıf, Kargının talebini değerlendirerek bir proje hazırladı ve ona haşhaş ezme işi için makine temin etti.
     Evinin bir bölümünü imalathaneye dönüştüren Kargın, Afyonkarahisarda çokça tüketilen haşhaş ezmesi üretimine başladı.
     İşine bağlanan ve kısa sürede yoğun taleplerle karşılaşan Kargın, imalathaneyi ve üretim kapasitesini büyütmek için yeniden devlet desteğine ihtiyaç duyuyor.
    
     -Tahin ve helva da üretmeyi planlıyor-
    
     Kargın, AA muhabirine, eşi hastalığı nedeniyle çalışamadığından zor günler geçirdiklerini ve hazırlanan proje doğrultusunda devlet tarafından kendisine haşhaş ezme makinesi temin edildiğini söyledi.
     Bir anda ev kadınıyken kendisini iş yaşamının içinde bulduğunu belirten Kargın, şöyle konuştu:
     3 çocuk annesiyim. Bir çocuğum evli ama diğer iki çocuğumla eşime bakmak için bu işe girdim. Aradan geçen 3 yılda iki çocuğumun eğitim masraflarını karşıladım. Vakfın makine almam için sağladığı krediyi de kısa sürede geri ödedim. Haşhaş ezmesi, ilçe halkının sofrasının vazgeçilmezlerindendir. Kahvaltıda, tatlıda ve çörekte kullanılır. Bundan dolayı bu işe yönelip evimin bir bölümünü imalathaneye dönüştürdüm. Komşular, çevremiz, ilçe halkı derken ilçeden geçenler de haşhaş ezmesi almak için gelir oldu. Müşterilerim arasında başka illerde yaşayanlar, hatta yurt dışındaki gurbetçiler de var. Müşteri sayımız her geçen gün artıyor ve ürünümüz Türkiyenin dört bir yanındaki müşterilerimize gidiyor.
     Kargın, haşhaş ezmesi ürettiği makinenin kapasitesinin siparişlere yetişemediğini dile getirerek, talepleri karşılamak için üretimi ve ürün çeşitliliğini artıracak yeni bir makine almayı ve işini büyütmeyi hedeflediğini, bundan dolayı Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yeniden başvuracağını anlattı.
     Haşhaş ezmesi yanında tahin ve helva üretmeyi de planladığını ifade eden Kargın, ekipman desteği alabilirse başarılı olacağına inandığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Elinin hamuruyla erkek işine karıştı, siparişlere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER