Elazığ TSO Başkanı Şekerdağ, KOSGEB desteklerinin

Elazığ TSO Başkanı Şekerdağ, KOSGEB desteklerinin ivme kazanmasını talep etti


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ali Şekerdağ, KOSGEB desteklerinin yeniden ivme kazanmasını talep etti.
     Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şekerdağ, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile Elazığ Milletvekillerine bir yazı göndererek, 2012 yılında neredeyse durma noktasına gelen KOSGEB desteklerinin yeniden ivme kazanması taleplerini iletti.
     Yazısında KOSGEB tarafından kullandırılan desteklerin gerek mevcut işletmelerin ayakta durmaları ve kendilerini geliştirmeleri, gerekse yeni işletmelerin kurulması ve ekonomiye kazandırılması anlamında büyük önem taşıdığını vurgulayan Şekerdağ, şu görüşlere yer verdi:
     Ülkemizin en geri kalmış ve ticareti diğer bölgelerden daha zor olan Doğu Anadolu Bölgesi için KOSGEB destekleri daha büyük anlam ve önem içermektedir. KOSGEB tarafından Cansuyu olarak bugüne kadar çeşitli kez kullandırılan desteklere ilimiz işletmeleri yoğun bir ilgi göstermiş ve kredi kullanımında hep ilk 10 il arasında yer almıştır. Odamıza yapılan müracaat ve taleplerde 2012 yılında da Cansuyu kredisinin yeniden açılması hususunda yoğun talepler gelmektedir.
     KOSGEB desteklerinin kullanımında bürokratik sıkıntı yaşandığının kendilerine aktarıldığını dile getiren Şekerdağ, mağduriyetlerin önlenmesi hususunda işletme taleplerinin göz önüne alınarak yeni bir düzenleme yapılmasını talep etti.
    
     Muhabir: Ömer Fansa / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığ TSO Başkanı Şekerdağ, KOSGEB desteklerinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER