Elazığdan kısa kısa

Elazığdan kısa kısa -Adliyede ön bürolar ve danışma masaları kuruldu -Elazığ SYDV Mütevelli Heyetine üye seçimi yapıldı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Adliyesinde ön bürolar ve danışma masaları kuruldu.
     Yargının verimliliğinin ve etkinliğinin arttırılması amacıyla Adalet Bakanlığı ile Avrupa Konseyi Proje Ofisi tarafından yürütülen, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca da desteklenen Türkiyede Mahkeme Yönetimi Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Elazığ Adliyesinde ön bürolar ve danışma masaları faaliyete geçti.
     Yeni uygulamayla vatandaşlar, adliye içerisindeki iş ve işlemlerini takip etme, şikayet dilekçesi verme, dava açma, hukuk davaları için harç yatırma, dava dosyasına delil ve yazılı savunma sunma, devam eden davalarının akıbeti hakkında bilgi alma, duruşma gününü öğrenme ve benzeri işler için her biri adliyenin farklı katlarında bulunan birimleri tek tek dolaşmaktan ve bu şekilde gereksiz zaman ve emek harcamaktan kurtulacak.
     Adliye giriş katında faaliyete geçirilen Cumhuriyet Başsavcılığı, Hukuk Mahkemeleri, Ceza Mahkemeleri ve İdare Mahkemeleri için ayrı ayrı oluşturulan ön bürolar vasıtasıyla, vatandaşların işlerini tek bir merkezden ve daha hızlı şekilde yapmalarına imkan sağlanacak.
    
     -Elazığ SYDV Mütevelli Heyetine sivil üyeler seçildi-
    
     Elazığ Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) 2013 yılı mütevelli heyetine sivil üyeler seçildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, mütevelli heyetine üye seçimi, Öğretmenevi Toplantı Salonunda yapıldı. Kaplıkaya Köyü Muhtarı Şevket Toraman ve Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, mütevelli heyeti üyeliğine seçildi.
     Seçime, Vali Yardımcısı Tarık Bahadır, Vakıf Müdürü Erhan Kar, mahalle ve merkez köylerin muhtarları katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER