Elazığdan kısa kısa

Elazığdan kısa kısa -Müftü Güngör, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Güngör, mesajında, Hz. Muhammedin doğum günü olan 23 Ocak çarşamba gününü perşembeye bağlayan gecenin Mevlit Kandili olduğunu hatırlattı.
     Hz. Muhammedi sevmenin ve örnek almanın, onun insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı bugüne taşıyarak, hayata yansıtarak, davranışlarını onun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirerek mümkün olacağını belirten Güngör, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesizlere kol kanat germeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı öğütleyen ve yaşayışıyla bunlara en güzel örnek olan sevgili Peygamberimiz, yetimin elinden tutmuş, kimsesizlerin kimsesi olmuş, hiç kimseyi incitmemiş, bütün varlığa şefkat nazarıyla bakmıştır.
     Mevlit Kandilinin insanlığa huzur getirmesini, Hz. Muhammedi yakından tanımaya, sevmeye ve sevgisi etrafında birleşmeye vesile olmasını temenni eden Güngör, Elazığlılar başta olmak üzere tüm vatandaşların ve tüm İslam aleminin Mevlit Kandilini tebrik etti.
    
     -Mazot, gübre ve toprak analizi desteklemesi-
    
     Elazığda mazot, gübre ve toprak analizi desteklemesinden faydalanacak çiftçilerin listesi askıya çıkarıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Abdülmecit Yaşa, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce desteklenmeden faydalanmak için müracaat eden ve uygun görülen çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemine veri girişlerinin yapılarak Köy Bazlı Askı İcmallerinin hazırlandığını ve ilgili köylerde 10 gün süreyle askıya çıkarıldığını bildirdi.
     Çiftçilerin, icmallerdeki kimlik bilgilerini ve arazi miktarlarını dikkatlice inceleyip bir hata varsa 10 gün içerisinde düzeltilmesi amacıyla il ve ilçelerdeki müdürlüklere müracaat etmelerinin zorunlu olduğu vurgulayan Yaşa, itirazların zamanında yapılmaması durumunda listelerin kesinleşeceğini ve sonradan hiçbir şekilde düzeltme yapılamayacağını ifade etti.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER