Elazığdaki cinayet

Elazığdaki cinayet -Karakoçan ilçesinde nişanlısı Bediha Oralı öldüren Akif Yıldırım, 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı


ELAZIĞ (A.A) - Karakoçan ilçesinde nişanlısı Bediha Oralı öldüren Akif Yıldırım 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
     Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Akif Yıldırım ile öldürülen Bediha Oralın babası Şahhaydar, annesi Sabiha, kız kardeşleri Ayten, Nurhayat ve Esra ile tarafların avukatları katıldı.
     Mahkeme Başkanı İsmail Sezgin, geçen duruşmada, esas hakkındaki mütalaanın okunmasının ardından maktul avukatının beyanda bulunmak için süre istediğini ve duruşma dosyasına yazılı beyanların geldiğini söyledi.
     Sezginin karar öncesi, müdahillerin beyanları olup olmadığını sorması üzerine Oral ailesinin avukatı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemirin eşi Reyhan Yalçındağ Baydemir, kasten adam öldürme suçunun insanlık suçu olduğunu savundu.
     Türkiyede sistematik hale gelen kadın cinayetlerinin önlenmesi bakamından verilecek kararın önemli olduğunu kaydeden Baydemir, olayda sanığın hiçbir şekilde tahrik olacağı bir konunun yaşanmadığını dile getirdi.
     Sanık avukatı Ferhat Tozkoparan ise, daha önce verdikleri yazılı ve sözlü beyanlara katıldıklarını ifade etti.
     Mahkeme başkanı Sezginin, karar öncesi son sözünü sorduğu Şahhaydar Oral, Ben en başından beri adalete sığındım. İbrahim Tatlısese kurşun sıkan 55 yıl ceza almıştır. Sanık ise benim kızımı öldürmüştür. Olayı adalete bırakıyorum dedi.
     Mahkeme heyeti karar için odadan ayrıldığı sırada ilk kez duruşmaya katılan Esra Oral, sanığa sözlü tepki gösterdi. Bunun üzerine Yıldırım, sanık odasında bekletildi.
     Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, Akif Yıldırım hakkında kasten adam öldürmek ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından toplam 26 yıl 8 ay hapis cezasına hükmetti.
     Karar sonrası, Oralın yakınları sanığa sözlü olarak tepki gösterdi.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığdaki cinayet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER