Elazığdaki cinayet

Elazığdaki cinayet -Karakoçan ilçesinde nişanlısı Bediha Oralı öldüren Akif Yıldırımın yargılanmasına başlandı


ELAZIĞ (A.A) - Karakoçan ilçesinde nişanlısı Bediha Oralı silahla öldüren Akif Yıldırımın yargılanmasına başlandı.
     Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Akif Yıldırım, Bediha Oralın babası Şahhaydar, kız kardeşleri Ayten ve Nurhayat Oral ile tarafların avukatları katıldı.
     Tutuklu sanık Akif Yıldırım (25), olaydan yaklaşık bir ay önce şantiyede çalıştığını ve görev yaptığı yerlerin terör bölgesi olduğunu iddia ederek, tanımadığı birinden ruhsatsız silah aldığını söyledi. Yıldırım, daha önce de Bingöldeki bir yol kontrolünde ruhsatsız silah yakalattığını belirtti.
     Olay günü nişanlısıyla konuşmak için ilçedeki evlerine gittiğini, nişanlısının ailesinin de o sırada evde olduğunu bildiren Yıldırım, nişanlısının söylediği sözler üzerine kendisini kaybederek Bediha Orala tek el ateş ettiğini anlattı.
     Mahkeme Başkanı İsmail Sezginin İddianamede, kasten adam öldürmek ve ruhsatsız silah taşımak suçları yer alıyor. Nişanlın ile sorunları konuşmak için evine gittiğin ve ruhsatsız silahla öldürdüğün yer alıyor. Bunları kabul ediyor musun- sorusu üzerine sanık Oral, hakkındaki iddiaları kabul ettiğini söyledi.
     Duruşmada tanık olarak dinlenen Bediha Oralın babası Şahhaydar Oral da, olayla ilgili daha önce ifade verdiğini anımsatarak, Sevmek suç olmadığı gibi, sevmemek de suç değildir. Ortada hiç bir şey yokken böyle bir olay meydana gelmiştir. Durumu önce Allaha, sonra da mahkeme heyetine havala ediyorum dedi.
     Tanık olarak dinlenen Oralın kız kardeşleri Ayten ve Nurhayat ise, tutuklu sanık Yıldırımın daha önce de kardeşlerini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü.
     Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.
    
     -Aile meclisinin kararıyla, hunharca öldürülmüştür-
    
     Mahkeme sonrası adliye önünde basın açıklaması yapan Oral ailesinin avukatı Şemsettin Ersöz, Bediha Oral olayının Türkiyede sık sık yaşanan kadın cinayetlerinin en tipik örneği olduğunu savunarak, şöyle konuştu:
     İstemediği bir adamla evlenmek kararından vazgeçtiği anda kendi ailesinin gözleri önünde, evin içerisinde 6 saat misafir edilen bir kişi tarafından, kanaatimizce Yıldırımın aile meclisinin kararıyla, hunharca öldürülmüştür. Bu inşallah son olur, ülkemizde bir daha böyle bir olay yaşanmaz. Bunun bitmesini arzu ediyoruz.
     Oralın kuzeni Gözde Karakuş ise, yakalarında taşıdıkları Bedihanın fotoğrafında sadece doğum tarihinin belirtildiğine işaret ederek, ölüm tarihinin karar duruşmasında atılacağını, bunun nedeninin ise kadın cinayetlerinin bu davayla bitmesi istekleri olduğunu söyledi.
     29 Nisanda meydana gelen olayda, 21 yaşındaki Bediha Oral, ayrılmak istediği belirtilen nişanlısı Akif Yıldırım tarafından silahla öldürülmüştü.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığdaki cinayet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER