Elazığda piknik alanlarında iftar

Elazığda piknik alanlarında iftar -Sıcak hava nedeniyle çok sayıda vatandaş, iftarını piknik alanlarında yapmayı tercih ediyor


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda sıcak havadan bunalan çok sayıda vatandaş, iftarını serin olduğu için piknik alanlarında yapmayı tercih ediyor.
     Vatandaşlar, bu yıl Ramazan ayının mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak günlere denk gelmesi, sahur ve iftar vakitleri arasındaki sürenin uzun olması nedeniyle iftar saatlerinde serinlik arıyor.
     Bu nedenle Elazığda çok sayıda vatandaş, iftarını serin olduğu için piknik alanlarında yapmayı tercih ediyor. Kentin eski yerleşim yeri Harput, bu yönde vatandaşlar tarafından ilgi gösterilen mekanların başında geliyor.
     Aileleriyle Harputa gelen vatandaşlar, tarihi özellikleri ve mesire yerleriyle öne çıkan Harputta iftarını yapıyor. İftarın ardından tarihi camilerde teravih namazlarını kılan vatandaşlardan bazıları, sabah namazına kadar burada bekleyip, sahur yemeğinin ardından evine dönüyor.
     Baskil ilçesinde de bazı vatandaşlar ilçe girişindeki Değirmen Çeşmesi mevkisinde oruçlarını açmayı tercih ediyor. Piknik havasında iftar yapmayı tercih eden vatandaşlar, sıcak havaların kendilerini bunalttığını ve serinlemek için piknik alanlarını tercih ettiklerini belirtiyor.
     Vatandaşlar, serin yerlerde iftar yapmanın kendilerini bir nebze olsun rahatlatığını ifade ediyor.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığda piknik alanlarında iftar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER