Elazığda öğretim üyesinin arazide ölü bulunması

Elazığda öğretim üyesinin arazide ölü bulunması -Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Gürateşin arazide ölü bulunması olayıyla ilgili 5i tutuklu, 7 sanığın yargılanmasına başlandı


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Gürateşin arazide ölü bulunması olayıyla ilgili 5i tutuklu, 7 sanığın yargılanmasına başlandı.
     Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanıklar Recai Y. (54), Abdulkadir A. (26), Gökhan Y. (26), Öner Y. (44), Semih A. (35), tutuksuz sanıklar Taha Gökşin Y. (25) ve Mehmet Y. (23) ile sanık ve müşteki avukatları katıldı.
     Sanık Recai Y, ifadesinde, olay günü kendi yazıhanesinde Doç. Dr. Gürateş ile görüştüklerini belirterek, Silah lazım olduğunu söyledi. Tehdit edildiğini biliyordum. Bende bulunan ruhsatsız silahı kendisine vermek istedim. Verdim. Nasıl çalıştığını sordu. Mekanizmayı çalıştırdığım sırada silah ateş aldı ve Gürateşe isabet aldı. Abi ne yaptın dedi. Çok korkmuştum. Çok miktarda kan akmaya başladı. 3-5 dakika kendimden geçtim. Kendime geldiğimde nabzı atmıyordu. Panikledim dedi.
     Olayın ertesi günü, sabah erken saatlerde oğlu Gökhan Y. ve arkadaşı Abdulkadir Aya büroya gidip durumu anlattığını belirten Recai Y, Abdulkadir, dışarı çıktı. Oğlum Gökhan ile mi gittiler, bilmiyorum. Daha sonra cesedi koyabileceğim malzemeyi getirdiler. Cesedi Abdulkadir ile birlikte sandığın içine koyduk, çiviledik. Ayaklarını da zaten önceden birlikte bağlamıştık. Hamal bulmasını söyledim. Daha sonra Abdulkadire ortalığı temizlettim. Ben daha sonrasına karışmadım. Olay nedeniyle pişmanım. Tek başıma kazayla gerçekleşmiştir diye konuştu.
    
     -Tek başıma gömdüm-
    
     Sanık Abdulkadir A. da ifadesinde, Recai Y. ve oğlu Gökhan Y. ile olayın ertesi günü büroya gittiğini belirtti.
     Recai Y. ile cesedi dolaba koyup çivilediklerini anlatan Abdulkadir A, şunları söyledi:
     Daha sonra Gökhan ile hamal tuttuk. Dolapta ceset olduğunu söylemedik. Dolabı benim araca koyduk. Gümüşkavak Mahallesinde uygun bir yere aracı park ettikten sonra geri dönüp büroyu temizledim. Öğleden sonra cesedin bulunduğu aracı Etminik mevkisine götürerek, cesedin bulunduğu yere tek başıma gömdüm. Hatta komşumuzdan kazma almıştım. Daha sonra başka işlerimiz nedeniyle amcam S.A. ile İstanbula gittik. İstanbulda telefonla polisin ifademi istediği söylenince geri döndüm. İlk ifademde korktuğum için söylemedim, sonrasında ikrar edip cesedi gömdüğüm yeri gösterdim. Silahı teslim ettim.
     Diğer sanıkların ifadelerinin ardından söz alan müşteki avukatı İbrahim Gök ise Bilgin Gürateşin, Recai Y. ve diğer sanıklar tarafından işyerinde darp edildiğini, elleri ve ayakları bağlanarak işkence edilip, hürriyetinden yoksun bırakılıp, ateş edilerek öldürüldüğünü öne sürdü.
     Recai Y. ve oğlu Gökhan Ynin tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar alan mahkeme heyeti, diğer tutuklu sanıklar Abdulhadir A, Öner Y. ve Semih Anın, atılı suçtaki mevcut delil durumu ve suç vasfının lehe değişme ihtimalini dikkate alarak, tutukluluk hallerinin kaldırılmasına karar verdi.
     Dava, 2 Temmuza ertelendi.
    
     -Olay-
    
     Elazığda 3 Nisan 2012de bir ihbar üzerine merkeze bağlı Gümüşkavak Mahallesindeki arazide kazı çalışması yapan ekipler, 6 günden beri kendisinden haber alınamayan Doç. Dr. Bilgin Gürateşin cesedine ulaşmıştı. Boynunda iz olduğu belirtilen Gürateşin kasığından silahla vurulduğu bildirilmişti.
     Doç. Dr. Gürateşin, kent merkezinde bir iş hanındaki büroda silahla vurulduktan sonra bir sandığın içine konularak Gümüşkavak Mahallesindeki araziye kadar taşındığı ve burada toprağa gömüldüğü, büronun da çamaşır suyuyla temizlendiği iddia edilmişti.
    
     Muhabir: Ömer Fansa / Önder Felek
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Elazığda öğretim üyesinin arazide ölü bulunması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER